To je to što me zanima!

Očekuje nas novi val vrućina: Mimohod na uzavrelom asfaltu

Kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom mogući su još u ponedjeljak najviše u gorju i u Slavoniji. Veći dio dana biti će djelomično sunčano, vrlo toplo i uglavnom suho
Vidi originalni članak

Nakon kratkog osvježenja ovog tjedna ponovno nam stižu i vrućine. Svečani mimohod u povodu 20. obljetnice Oluje proći će uz velike vrućine na uzavrelom zagrebačkom asfaltu, a šanse za pljusak su vrlo male. 

Kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom mogući su još u ponedjeljak najviše u gorju i u Slavoniji. Veći dio dana biti će djelomično sunčano, vrlo toplo i uglavnom suho.

Temperatura na kopnu kretat će se od 26 do 30°C.

Ponedjeljak će na obali biti pretežno ili djelomično sunčan i u većini predjela suh. Još u noći će u srednjoj i južnoj Dalmaciji biti lokalnih pljuskova s grmljavinom, a popodne će se javiti u zaobalju, osobito u Zagori. U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od u zaobalju od 17 do 22°C, uz obalu i na otocima od 22 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 35°C, javlja Crometeo.

Utorak na kopnu donosi dosta sunca i topline. Jutro će biti ugodno svježe uz minimalnu temperaturu od 13 do 17, a najviša dnevna popet će se na oko 30 Celzijevih stupnjeva. Uz puno sunca samo ponegdje je moguć umjeren razvoj naoblake, a u brdovitim područjima možda još i neki manji popodnevni pljusak. U većini mjesta dan će proći suho i vrlo toplo. 

Prema sredini tjedna čini se ponovno stabilnije. Sve više sunca pa će i temperatura sredinom tjedna ponovno prijeći 30 Celzijevih stupnjeva. Uglavnom će dominirati sunce i vrućina zbog koje je potrebno piti puno tekućine. 

Na moru u utorak nastavak pretežno sunčanog vremena. Popodne će lokalno biti umjerenog razvoja naoblake s kojim će uglavnom u zaobalju, a osobito Zagori srednje Dalmacije, biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. U noći će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka, danju slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od u zaobalju od 18 do 23°C, uz obalu i na otocima od 23 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 35°C. 

Srijeda će biti pretežno sunčana. Popodne će samo ponegdje biti prolazno umjerenog do pojačanog razvoja oblaka uz mogućnost slabih i prolaznih grmljavinskih pljuskova, uglavnom u zaobalju. U noći i ponovno navečer puhat će slaba do umjerena bura, danju slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od u zaobalju od 18 do 23°C, uz obalu i na otocima od 23 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 30 do 37°C.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • goraoranz 03.08.2015.

    hvalite se olujom sjutra ce te je dobiti

  • goraoranz 03.08.2015.

    sutra nema mimohoda djutra ce oluja

  • lionjumps 03.08.2015.

    sam me nabrijavajte na tu vrucinu....opett cu morat na more....

Komentiraj...
Vidi sve komentare