Obavijesti

News

Komentari 156

Očekuje nas novi val vrućina: Mimohod na uzavrelom asfaltu

Očekuje nas novi val vrućina: Mimohod na uzavrelom asfaltu
1

Kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom mogući su još u ponedjeljak najviše u gorju i u Slavoniji. Veći dio dana biti će djelomično sunčano, vrlo toplo i uglavnom suho

VIDEO

Nakon kratkog osvježenja ovog tjedna ponovno nam stižu i vrućine. Svečani mimohod u povodu 20. obljetnice Oluje proći će uz velike vrućine na uzavrelom zagrebačkom asfaltu, a šanse za pljusak su vrlo male. 

Kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom mogući su još u ponedjeljak najviše u gorju i u Slavoniji. Veći dio dana biti će djelomično sunčano, vrlo toplo i uglavnom suho.

Temperatura na kopnu kretat će se od 26 do 30°C.

Ponedjeljak će na obali biti pretežno ili djelomično sunčan i u većini predjela suh. Još u noći će u srednjoj i južnoj Dalmaciji biti lokalnih pljuskova s grmljavinom, a popodne će se javiti u zaobalju, osobito u Zagori. U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od u zaobalju od 17 do 22°C, uz obalu i na otocima od 22 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 35°C, javlja Crometeo.

Utorak na kopnu donosi dosta sunca i topline. Jutro će biti ugodno svježe uz minimalnu temperaturu od 13 do 17, a najviša dnevna popet će se na oko 30 Celzijevih stupnjeva. Uz puno sunca samo ponegdje je moguć umjeren razvoj naoblake, a u brdovitim područjima možda još i neki manji popodnevni pljusak. U većini mjesta dan će proći suho i vrlo toplo. 

Prema sredini tjedna čini se ponovno stabilnije. Sve više sunca pa će i temperatura sredinom tjedna ponovno prijeći 30 Celzijevih stupnjeva. Uglavnom će dominirati sunce i vrućina zbog koje je potrebno piti puno tekućine. 

Na moru u utorak nastavak pretežno sunčanog vremena. Popodne će lokalno biti umjerenog razvoja naoblake s kojim će uglavnom u zaobalju, a osobito Zagori srednje Dalmacije, biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. U noći će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka, danju slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od u zaobalju od 18 do 23°C, uz obalu i na otocima od 23 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 35°C. 

Srijeda će biti pretežno sunčana. Popodne će samo ponegdje biti prolazno umjerenog do pojačanog razvoja oblaka uz mogućnost slabih i prolaznih grmljavinskih pljuskova, uglavnom u zaobalju. U noći i ponovno navečer puhat će slaba do umjerena bura, danju slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od u zaobalju od 18 do 23°C, uz obalu i na otocima od 23 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 30 do 37°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa