To je to što me zanima!

Ocjenu ustavnosti kriznog poreza zatražilo 302 ljudi

Jasna Omejec je rekla da je Ustavni sud dobio 302 zahtjeva za ocjenu ustavnosti zakona o kriznom porezu, ali neće odlučivati na prečac
Vidi originalni članak

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec izvijestila je u HTV-ovoj emisiji 'U objektivu' kako je taj sud do danas zaprimio 302 zahtjeva i prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona o kriznom porezu.
- Ako Ustavni sud prihvati prijedlog za ocjenu ustavnosti neke fizičke ili pravne osobe i zbog razloga koje je ta osoba navela ukine taj zakon, tada ta osoba ima pravo na izmjenu pojedinačnog akta donesenog na temelju ukinutog zakona", kazala je Omejec odgovarajući na upit hoće li u slučaju pada Zakona o kriznom porezu biti novčano obeštećeni samo oni koji su podnijeli prijedlog za ocjenu ustavnosti. Naglasila je i da Ustavni sud neće odlučivati "na prečac" o prijedlogu za ocjenu ustavnosti Zakona o kriznom porezu premda ga je podnio i Predsjednik Republike. Na pitanje hoće li Ustavni sud raspravljati o Zakonu o zabrani pušenja i ako ministar zdravstva donese neke manje izmjene, Omejec je odgovorila da će, ako Vlada predloži izmjene toga zakona i parlament ih usvoji, obustava postupka pred Ustavnim sudom tada ovisiti o tome koje su izmjene donesene. "Ako su sporne odredbe ostale u zakonu, tada postupak ide dalje", pojasnila je.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • lobotomix 04.09.2009.

    krizni porez trebaju plaćati samo država i državne službe, jer su oni i krivi za krizu. ja imam pravo trošiti onoliko koliko mogu. kad moja firma loše posluje, neće sniziti plaće cijeloj državi, nego samo nama. država se ponaša kao gazda koji pije na dug i onda traži od svojih zaposlenika da mu to plate. mi dajemo njima novac od poreza s povjerenjem da ćemo imati usluge koje nam trebaju kad nam trebaju, a ne da grade pelješke mostove, daju subvencije šakom i kapom, dijele lovu besposlenima itd. da počnu raditi kako treba ne bi ni trebalo raznih poreza. koliko samo ljudi ne plaća porez državi na davanje stanova u najam? kolike gubitaše u državnim firmama imamo samo zbog raznih malverzacija? koliko agencija za ništa? da rade svoj posao, ne bi ni trebalo ubirati porez. a radi ih skoro 200000 u državnoj službi.

  • ImamNesZaRec 04.09.2009.

    Drzava (i njeni predstavnici) je potrosila nama nezamislive kolicine novca, krala, pospremila sebi u dzep, sebi kupila hrpu nekretnina, a mi je sad moramo iz svog dzepa vaditi iz krize. Pa gdje to ima....to nije samo rpotuustavno to se protivi ljudskim pravima. Vec ionako od onoga sto zaradimo, jaaakkoooo puno ide drzavi. Onda se cude zakaj se sve radi na crno.....pa oni u svemu posreduju, ali bas u svemu i previse uzimaju. Gdje bi nam bio kraj da smo mi na poziciji gdje od svakog covjeka ubires 50 % prihoda koje zaradi. I nemojte rec da to nije istina. Sada stvari konacno izlaze na vidjelo.....nepostojeca radna mjesta u hrv za koja se izdvaja velika svota novca, razni uredi za analize i sl. koji nikada nisu zazivjeli, ali se izdvaja puno novaca za njih, za svaki posao se izdvaja troduplo vise novaca nego sto bi u stvarnosti trebalo,.....

  • 1Broj 04.09.2009.

    ja sam za to da se uzme....................ali ne da se uzme za sada,trenutno..................neka se ulozi u buducnost............. nasoj djeci da bude bar kao nama.............jer nije svjetla njihova buducnost...............neka uzmu ali ne za sada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare