To je to što me zanima!

Od čelika srušenog WTC-a napravili su novi ratni brod

Ratni brod USS New York uplovio je u luku grada čije ime nosi. U njega je ugrađeno 7,5 t čelika iz srušenih 'blizanaca' Svjetskog trgovačkog centra
Vidi originalni članak

Američki ratni brod od 7,5 tona čelika iz srušenih tornjeva 'blizanaca' uplovio je u luku New York u ponedjeljak. USS New York pozdravili su radnici spasilačkih službi, obitelji poginulih u rušenju WTC-a i mnogobrojni građani. Brod se zaustavio kraj 'Nulte' točke, mjesta rušenja 'blizanaca' i krenuo uzvodno rijekom Hudson prema mostu George Washington. Ispalio je topovski plotun u znak pozdrava. Kasnije će pristati uz Dok 88 gdje će u subotu biti svečanost stavljanja broda u službu. Ostat će u New Yorku do 11. studenog, a nakon toga će se vratiti u bazu u Norfolku.
USS New York, iz klase San Antonio, dug je 208 metara. Ima nosivost 28.000 tona. Na palubi može nositi helikoptere ili avione MV-22 Osprey sa zakretnim rotorima. U službi su četiri broda, a još četiri grade. USS Arlington odaje počast žrtvama napada na Pentagon, a USS Somerset nosi ime okruga u Pensilvaniji gdje se srušio let 93, jedan o četiri oteta zrakoplova kojima su napadnuti New York i Washington 11. rujna 2001. U napadima je ubijeno gotovo 3000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • dlovnicki 03.11.2009.

    predivno..stvarno sam odusevljena s njihovom idejom..jos jednom su dokazali da im nitko nista ne moze i da ih talibani mogu povuci za ku...!svaka cast!!

  • siptarcina 03.11.2009.

    \"Doživi sudbinu wtc \" .

  • WebSuperman 03.11.2009.

    meni su oni super...jebu mater polovici svijeta a nitko im ništa ne može...rokajte mi koliko god minusa ali stvari su takve...i još nešto, oni svojim poginulim uvijek daju počast, brinu se o obiteljima poginulih vojnika, kod njih nema lažnih branitelja...mislim da bi ipak trebali nešto i od njih pokupiti,a ne srati po njima cijelo vrijeme...

Komentiraj...
Vidi sve komentare