To je to što me zanima!

Na 'dežurstvu' 50 Vukovaraca, ali table neće biti postavljene

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara poručili su da neće nikog sprječavati ili napadati kad se budu postavljale ploče, a bit će pasivni i kad ih netko bude šarao
Vidi originalni članak

Iako je iz državne uprave javljeno kako danas neće biti postavljanja tabli na ćirilićnom pismu u Vukovaru, članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara nisu odustali od najavljenih dežurstava na ulazima u grad. Oni su još prije dva dana najavili da namjeravaju biti prisutni tijekom postavljanja dvojezičnih tabli na ulazu u grad, kao i postavljanju tabli na trgovima i ulicama. 

Istaknuli su da će postavljanje tabli promatrati pasivno, ali će jednako pasivno gledati i kako ih netko uništava, šara ili skida. 

- Ministar je rekao da će se postavljanje tabli unaprijed najaviti, ali mi smo dobili informacije da to ipak neće biti tako nego skriveno od medija i javnosti, pa smo odlučili to spriječiti. Kako Vlada ne odustaje od uvođenja ćirilice u Vukovar, tako ni mi ne odustajemo od namjere da to spriječimo - kažu članovi Stožera, koji su se već u ranojutarnjim satima počeli okupljati na središnjem vukovarskom gradskom trgu. Došlo ih je oko 50, nakon čega su automobilima otišli na neke ulaze u grad. Namjeravaju svakoga dana obilaziti grad. 

Očekuje se da će prva dvojezična tabla biti postavljena na Uredu državne uprave u Vukovaru i to će odrađivati djelatnici Ministarstva, a da će table na ulazu u grad postavljati nadležne Hrvatske ceste. U Ministarstvu državne uprave samo su rekli da su dvojezične table još u izradi te nisu naznačili točan datum njihova postavljanja.

Idi na 24sata

Komentari 825

  • anika123 21.02.2013.

    u ovoj državi je puno više problema od ćirilice?!

  • jabuka5 21.02.2013.

    kakva čirilica ,,bolje temeljno čistite Vukovar ,od manijaka i silovatelja ,koji još tamo hodaju ,,,,,,,,,,,ja bi ga čistila ,dok ne bude skroz čist ,,,,,,,,,jer to je naš herojski ,,Vukovar,,,,,,

  • scot 21.02.2013.

    ja bi im oduzo mirovine

Komentiraj...
Vidi sve komentare