To je to što me zanima!

Od danas vrijede nova pravila za izdavanje covid potvrde

Oni koji su preboljeli koronu unazad šest mjeseci i dobili jednu dozu cjepiva koje se inače daje u dvije sada mogu dobiti covid potvrdu koja vrijedi 210 dana. I dalje su zakinuti oni preboljeli ali testirani brzim testom
Vidi originalni članak

Od danas su na snazi su nova pravila o izdavanju EU digitalnih COVID potvrda u Hrvatskoj. Novom izmjenom sada su omogućili izdavanje potvrda onima koji su preboljeli koronu te su dobili jednu dozu cjepiva.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potvrdu tako sada mogu zatražiti oni koji su cijepljeni s jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan test.

Potvrdu mogu zatražiti od dana cijepljenja, a potvrda će vam vrijediti 210 dana od dana primitka cjepiva.

NOVA KORONA PRAVILA Covid dozvola na sedam mjeseci napokon i onima koji su dobili jednu dozu, i koji su preboljeli

Još je krajem svibnja Europska komisija dala preporuku da bi potpuno cijepljeni, kao i oporavljeni od Covida koji su primili prvu dozu, trebali u prelascima granice biti pošteđeni testiranja i karantene, no dosad se čekalo i na takvu potvrdu koja bi bila korištena u domaće svrhe. 

Problem, međutim, ostaje za one koji su Covid preboljeli općenito, ali su testirani samo brzim antigenskim testom. Njega se, naime, ne priznaje za Covid potvrdu, samo PCR test, kao što i dalje stoji na pravilima o dobivanju potvrde.

UŽIVO: ČEKAJU COVID POTVRDE Redovi za potvrde: 'Manja je danas gužva, ali odustala sam od čekanja jer je bilo prevruće'

Apsurdno, netko tko je Covid prebolio liječivši se čak u bolnici, i ima otpusno pismo, ali je zaraza detektirana antigenskim brzim testom, Covid potvrdu ne može dobiti. 

Idi na 24sata

Komentari 325

  • Der Denker 09.07.2021.

    Također i Maske nek si zabiju u sopstveni Cmar, i Cjepivo!!!

  • Der Denker 09.07.2021.

    Nek si Potvrde zabiju u sopstveni Cmar!!!

  • 09.07.2021.

    Krv ti mačkovu koji su to neku koji se nisu u stanju suglasiti sami sa sobom? I taki šarlatani, neuki traže da im se vjeruje. Ma ajte vi svojim putem,  obiđite  nas u  velikom luku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare