News

Komentari 30

Redovi za potvrde: 'Manja je danas gužva, ali odustala sam od čekanja jer je bilo prevruće'

Redovi za potvrde: 'Manja je danas gužva, ali odustala sam od čekanja jer je bilo prevruće'

Iako su redovi za COVID potvrde ispred HZZO-a manji no jučer, nisu svi građani zadovoljni s time što ih moraju imati. Dok su se jedni cijepili zbog zdravlja, drugi su zbog slobode

Jučer sam čekala gotovo dva sata u redu za COVID potvrdu ispred HZZO-a i nažalost sam morala odustati jer je bilo prevruće. Danas je srećom manje ljudi, ali sve puno brže ide pa sam ju dobila za 10 minuta - rekla nam je gospođa Marija (68), koja je po svoju potvrdu došla jer se procijepila s dvije doze Pfizera. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Od 1. srpnja, COVID potvrde obvezne su za sve građane koji žele da im se ‘život vrati u na staro’, što je ponukalo mnoge građane i građanke, koji na COVID potvrdu imaju pravo, da ju zatraže. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako se COVID potvrdu u nekoliko koraka može preuzeti i on-line putem sustava e-građani, za one koji se ne znaju ili ne mogu koristiti sustavom omogućeno je i podizanje potvrda u uredima HZZO-a. 

Mnogi su tako jučer rano ujutro pohitali po svoju potvrdu što je stvorilo velike gužve i redove od gotovo 20 metara, a čekalo se i po dva sata.

Danas je situacija nešto drugačija te su redovi manji, a sve ide prilično brzo. 

Procedura kod vađenja potvrde je jednostavna: 

Prvo trebate predati svoj osobni dokument - osobnu ili zdravstvenu iskaznicu, a zatim dobijete potvrdu.

No nisu svi zadovoljni načinom na koji sustav funkcionira. 

- Nije mi jasno zašto sve nije brže, da dobijem COVID potvrdu odmah nakon cijepljenja, a ne ovako. Čekala sam prvo da se uvede u sustav da sam cijepljena, a sada moram čekati ovdje - rekla nam je Ana (27). 

Neki građani po potvrdu su došli nakon što su preboljeli COVID. 

- Došao sam jer hitno moram na put, a prebolio sam COVID prije nešto više od mjesec dana. Iskreno, mislim da je ovo glupost, prisiljavati ljude da se cijepe tako da im se uvjetuje odlazak u bolnicu ili potencijalni otkaz na poslu. Znao sam da će do ovoga doći, ali nije uredu od Vlade - kaže Matko (35).

S njim se slaže i Danijel (33). 

- Što da vam kažem, glupost je ovo. Namjerno nam brane neke stvari samo kako bi nas prisilili da se cijepimo. Ne sviđa mi se to, ali doslovno smo dovedeni pred gotov čin - ili hoćeš ili nećeš - zaključio je.

Ministar Vili Beroš u nekoliko je navrata pozvao građanke i građane da se cijepe, s obzirom da cjepiva ima dovoljno, no zainteresiranost je manja no prije.

Najčitaniji članci