To je to što me zanima!

Od jeseni manje saborske mirovine, možda i ostale?

Prijedlog rebalansa državnog proračuna s kojim je premijerka Kosor izašla pred svoje koalicijske partnere, navodno je težak tri milijarde kuna
Vidi originalni članak

Na jesen će se smanjiti dužnosničke mirovine za deset posto, neslužbeno doznajemo iz Vlade. Saborske i vladine mirovine, kojih je oko 400, a koje iznose 9000 kuna prve su na listi 'rezanja'. Ako to ne bude dovoljno, navodno su na redu i sve ostale mirovine te plaće državnih službi. Jedino se neće dirati mirovine do 2000 kuna. One od 2000 do 3000 kuna smanjit će za pet posto, a od 3000 kuna za deset posto. Ništa od toga još nije potvrdila premijerka Jadranka Kosor. Nakon sastanka sa koalicijskim partnerima rekla je kako su se svi složili da se ide u rebalans proračuna.
- Do subote ćemo razmotriti sve mogućnosti. Ovo je drugi rebalans, a u rujnu ide i treći. Koalicija je čvrsta i imamo isto stajalište što je važno - rekla je Kosor te dodala kako o detaljima ne može govoriti. Prema neslužbenim informacijama rebalans je težak ukupno tri milijarde kuna, od čega se dvije milijarde odnose na preraspodjele unutar proračuna, a ušteda bi zasad iznosila ukupno milijardu kuna Po sadašnjem planu, kako je rekla premijerka Kosor, trenutno se neće dirati plaće i mirovine.
- U rujnu ćemo vidjet što će biti. Sve je na stolu i ništa nije nedodirljivo. Vodit ćemo računa o najosjetljivijim skupinama u društvu. Plaće, mirovine i porodiljne naknade se redovito isplaćuju - rekla je i dodala kako je zadovoljna jer su koalicijske partneri imali konstruktivne prijedloge. Josip Friščić (HSS) rekao je kako neće biti novih nameta te da očekuje drugačiju financijsku disciplinu. Silvano Hrelja iz HSU-a napominje da su umirovljenici zadnji koje se smiju dirati te te da će pružiti otpor ako im smanje mirovine.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • laptopxp 08.07.2009.

    Zbog čega se bivšim sabornicima ne bi napravio izračun mirovina kao i svim ostalim umirovljenicima?

  • Nina20 08.07.2009.

    pogledajte vi te zadovoljne osmijehe na slici...koda su se svi troje sad maznuli u wc-u.... lako je njima,i da im se smanji mirovina opet imaju pun klinac!!!!

  • babyy 08.07.2009.

    Ja imam placu 2800 i stvarno neznam sta mi od toga imaju uzet,cijelu godinu radim za jednu njihovu mjesecnu placu. Pa dajte uzmite sebi pola place. Od muke mi se place a sta mogu nego i dalje cistit stubista da mi djeca ne osjete da im ne mogu kupit osnovne stvari. Jadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare