To je to što me zanima!

Od početka srpnja kreću izravni letovi iz Vilniusa za Dubrovnik

U do sada rekordnoj 2019. iz Litve je u Hrvatsku stiglo 47 tisuća turista ili 10,5 posto više nego u 2018., a ostvarili su sedam posto više noćenja ili 186 tisuća...
Vidi originalni članak

Najveća baltička zrakoplovna tvrtka Air Baltik priprema se za otvaranje prvih izravnih sezonskih letova prema Hrvatskoj, odnosno između Vilniusa i Dubrovnika, koji će prema najavi direktora prodaje i marketinga te tvrtke za Litvu Jevgenija Kozireva početi od 6. srpnja, objavilo je Ministarstvo turizma.

Očekuje se da će Air Baltikom u Dubrovnik stići određeni broj litavskih turista, koji u hrvatskom turizmu, kako navode iz Ministarstva, već godinama imaju izuzetno pozitivan trend porasta dolazaka, iako do sada nije bilo izravnih zrakoplovnih putničkih linija između dvije zemlje, osim nekoliko charter letova.

ŽANA BAĆE Afera u Dubrovniku: Pročelnica Konzervatorskog odjela davala je dozvole bez ikakvog pokrića?

U do sada rekordnoj 2019. iz Litve je u Hrvatsku stiglo 47 tisuća turista ili 10,5 posto više nego u 2018., a ostvarili su sedam posto više noćenja ili 186 tisuća.

Unatoč pandemiji Covida-19, Litavci su i ove godine već dolazili u Hrvatsku, pa ih je po podacima iz eVisitora u prvih pet mjeseci bilo 516, koji su ostvarili nešto malo više od tri tisuće noćenja, no to je tek 17 posto broja njihovih noćenja u istom lanjskom razdoblju.

Iz Ministarstva podsjećaju kako je prijevoznik Air Baltik početkom prosinca prošle godine u Vilniusu predstavio litavskim putničkim agencijama i medijima nove izravne, sezonske letove iz Vilniusa za pet novih europskih odredišta u 2020., među kojima je bila i Hrvatska s dva odredišta, Rijekom i Dubrovnikom.

'NOVO NORMALNO' Budućnost letenja: Zdravstvene provjere, maske i duga čekanja

Letove su potom promovirali i na najvećem litavskom i baltičkom turističkom sajmu Adventur 2020 krajem siječnja ove godine uz sudjelovanje hrvatskog veleposlanstva te turističkih zajednica Rijeke i Kvarnera, no zbog pandemije Covid-19 i planovi Air Baltika su se promijenili te za sada ostaje najava samo sezonskih letova za Dubrovnik.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare