To je to što me zanima!

Od servisera do milijunaša: Do poslova zbog kumstva?

Kao Polančecov kum Nevio Prlog je do direktora i drugog kuma Zdravka Šestaka dolazio kad god je htio. Prlog i Korošec će 30 dana ostati u pritvoru
Vidi originalni članak

Nevia Prloga (37) u Koprivnici znaju po kumstvu s Damirom Polančecom i bogatstvu. Godinama se priča da nije bogat jer je snalažljiv nego zbog kumovih veza. One su mu, navodno, s uhićenim direktorom u Podravci Darkom Korošecom i drugim ljudima od Polančecova povjerenja osigurale milijune kuna vrijedne poslove opremanja Podravkina distributivnog skladišta u Dugopolju i hladnjače u Varaždinu te uređenja tvrtkine kantine i prizemlja. Od neimenovanog izvora upućenog u istragu Spice doznali smo da su istražitelji iz Podravke odnijeli više od 400 ugovora sklopljenih samo s Prlogom, a čini se da je navodno dogovorio i postavljanje reflektora na nogometnom igralištu u Polančecovu rodnom selu Đelekovec.
Jedini dio Prlogova poslovanja koji za sada nije sumnjiv je trgovanje dionicama i vlasnički udjeli u nekoliko banaka. Ipak, činjenica je da je u samo nekoliko godina, od vlasnika male tvrtke PNP Commerce za servisiranje rashladnih uređaja, postao jedan od najbogatijih Koprivničanaca. Javna je tajna da je, za razliku od mnogih direktora u Podravci, Prlog do Šestaka dolazio kad god je htio i bez najave te da je satima bio u njegovu uredu.
Prlog je svojedobno htio kupiti robnu kuću u središtu Koprivnice, županijski radio i ući u vlasništvo izdavačke kuće Planmedia. Želio je sagraditi i helidrom. Od svega je, navodno, morao odustati jer je upao u poslovne probleme zbog afere u Podravci.
Odustao je i od skupocjenog Aston Martina. Mjesecima ga je čuvao u garaži, a zatim prodao na sugestiju stranačkih kolega iz HDZ-a i poslovnih partnera. Rekli su mu kako nije pravi trenutak da se pravi važan.

KUM BESPLATNO GRADIO KUĆE

Policija sumnjiči Prloga da je na račun Podravke zaradio više od dva milijuna kuna. Za protuuslugu za dobiveni natječaj Šestaku i Korošecu, navodno, je besplatno sagradio kuće. Da bi “pokrili” natječaje, na njih su se javljali Prlogovi prijatelji sa skupljim ponudama.

PRLOGU I KOROŠECU 30 DANA PRITVORA
Darka Korošeca i Nevia Prloga ispitao je istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu. Zbog opasnosti utjecaja na svjedoke zadržani su u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Na ispitivanje u USKOK dovedeni su u utorak ujutro. Korošeca brani koprivnički odvjetnik Kruno Kunštić, a Prloga Goran Radišić.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • grgicz 20.01.2010.

    ajmo rumenko, sada si i ti na redu

  • goggg 20.01.2010.

    Nabijem onoga tko je izmislio poziciju managera, njihove guze su jako vrijednije od radničkih, a odgovornost nikakva. Godinama pljačkaju ovu jadnu državu i izvlače se na rat, sad se vidi da je rat mala beba u odnosu na drage nam managere.... Oduzeti imovinu , zaposlit u pogonu i do kraja života uzimat pola plače ccca 1.500,00kn.....

  • dusty 20.01.2010.

    Afera za aferom i nijedan hercegovac... Di su vam sad hercegovci? Kako bi tek bilo komentara!

Komentiraj...
Vidi sve komentare