To je to što me zanima!

Od šibica radi maketu Titanica dugu 1,5 metar

Maketu Mijo Dominiković iz Ploča radi prema slici koju je našao na internetu. Planira napraviti svaki detalj broda, od kablova do čamaca
Vidi originalni članak

Radim na njemu već devet mjeseci, s nekim pauzama. Za sada sam u izradu palube utrošio 7546 šibica, kaže Mijo Dominiković (19) iz Ploča. Ideju za maketu Titanica dali su mu sestra i zet.
- Prije sam izrađivao samo makete kućica i ovo mi je prvi veći izazov - kaže Mijo. Iako nije ljubitelj filma "Titanic", brod ga je oduševio svojom veličinom. Inače po zanimanju vodoinstalater, Mijo svakodnevo nad maketom provede četiri sata, a jedino ga je vojska uspjela odvojiti od njegove trenutačne strasti.
- Titanic radim prema originalnoj slici koju sam vidio na internetu. Uz šibice sam koristio i štapiće za ražnjiće kako bi mu ojačao unutarnji kostur - kaže Mijo. Brod planira završiti za pola godine. Bit će dug 1,5 metar, širok 16 centimetara i visok 30 cm.
- Želim napraviti svaki njegov detalj, od kablova do čamaca za spašavanje. Napravio sam već jedan čamac, ali sam ga slučajno zgnječio. Posadu broda ne planiram napraviti, barem ne zasad - ispričao je Mijo. Kad ga završi, Titanic će ostati kod njega, ali je izrazio želju da ga vidi izloženog u nekoj galeriji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare