To je to što me zanima!

'Od sina imam samo dva maila, u zadnjem je napisao - hvala'

Tek 2005. Sirijac Abdulfattah Jandali saznao je tko je sin kojeg se odrekao. Nikad se nisu sastali a ni razgovarali, iako je Jandali Stevu poslao nekoliko mejlova
Vidi originalni članak

Sa sinom nikada nisam razgovarao, poslao sam mu tek nekoliko mailova, sjetno govori sijedi muškarac dok gleda u fotografiju Stevea Jobsa kraj koje stoji iPhone 4. Abdulfattah Jandali (80) biološki je otac nedavno preminulog informatičkog genija. Stevea je Jandali dobio kako student u vezi s Amerikankom Joanne. Dječaka su dali na posvajanje jer su se njezini roditelji protivili njihovom braku s obzirom da je Abdulfattah iz Sirije. 

Par se ipak vjenčao nakon smrti Joanninog oca. Preselili su se u Siriju, a onda opet vratili u SAD gdje je Joanna rodila kćer Monu, Steveovu sestru, koja je sada poznata spisateljica.

Malog Stevea kasnije su posvojili Paul i Clara Jobs koji su mu dali ime Steve Paul Jobs. Da mu je Steve sin, Jandali je saznao 2005. godine. Od onda mu se per puta javio mailom. Većinom bi to bile čestitke za rođendan ili se pak raspitivao o njegovom zdravlju. Jednom prilikom poslao mu je i povijesti bolesti njegove obitelji iz Sirije kako bi mu to pomoglo u liječenju tumora. Jobs mu se javio samo dva puta. Posljednji mail poslao mu je šest tjedana prije smrti u kojem mu je napisao: 'Hvala'. 

O smrti sina obavijestio ga je stranac koji ga je zvao u njegov casino i izrazio mu sućut. Jandali kaže kako nije bio u šoku već je osjetio duboku tugu. Vlasnik casina žali što nije imao dublji odnos sa sinom, jer i sa kćerkom nije u dobrim odnosima. Jedino što ga povezuje sa suosnivačem Applea su mailovi i iPhone 4 kojeg posjeduje, piše Corriere della Sera.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • gđa78 12.10.2011.

    Nije samo otac kriv nego i majka... Oni su se ipak vjenčali kasnije i dobili kćer...zašto nisu potražili sina? Ako je on i imao druge roditelje,njegovi biološki su ipak trebali bit prisutni tijekom njegovog života. Onda bi imao dvije mame i dva tate i volio bi ih isto,i razumio bi takav život-ovako su biološki roditelji za-dre.

  • cokina 12.10.2011.

    trenutno ne mogu niti zamisliti da neznam šta i di mi je dijete u životu. mogu razumijeti čudne životne priće ali da 50-tak godina neznam niti se raspitam gdje mi je dijete pa to ne mogu razumijeti kakvo govnoo od bića moraš biti. život dajem bez trunke razmišljanja za svoje djete a kamoli da ga napoustim i nikad više nađem. ma srušio bih kineski zid i mont everest ali bi ga našao. neka mu je laka zemlja a smrdljivom ocu neka ga to progoni u zadnjim trenucima života i neka umre zbog toga u agoniji

  • kraftwerk 12.10.2011.

    vrlo važno,moj tast iz gajnica je još veće ljudsko govno,ženu je satro i otjero u grob,a za svoju kćer i unuke ni ne pita,najvažniji mu je slin koji je u kuću doveo kurvetinu(PRAVU NIJE ŠALA),i upropastio sve šta je stari napravio,a njegova sestra je istjerala unuku iz kuće sa 12g,a mamu smjestila u ludnicu samo da ne dijeli sa bratom,tako ti je to kad oženiš žumberčanku

Komentiraj...
Vidi sve komentare