To je to što me zanima!

Od Srbije se traži priznanje Kosova prije ulaska u Uniju

Srbija će 15. prosinca dobiti status kandidata, ali najvjerojatnije ne i datum za početak pregovora, poručili su zastupnici Bundestaga za vanjske poslove i za EU
Vidi originalni članak

Priznavanje Kosova nije uvijet za početak pregovora s Europskom unijom o članstvu. Njemačka očekuje da Srbija prizna Kosovo tijekom ili do kraja postupka pristupanja, rekao je za Blic Roderik Kizevetter, zastupnik i član Odbora Bundestaga za vanjske poslove i za EU. Dodao je kako je nakon posjeta Beogradu "ohrabren da će rješenje za Kosovo biti pronađeno kroz dijalog s Prištinom".

Zastupnici Bundestaga kažu kako je "za dobivanje datuma za početak pregovora o članstvu najvažnije će biti da do tada bude uhićen preostali haaški optuženik Goran Hadžić". Početak pregovora o prijemu Srbije u EU neće biti ugrožen zahtjevom za priznanje Kosova, rekli su zastupnici Krišćansko-demokratske unije, stranke premijerke Angele Merker, javljaju agencije Beta i Tanjug.

- Srbija će 15. prosinca dobiti status kandidata, ali najvjerojatnije ne i datum za početak pregovora - poručili su zastupnici dodajući kako će postupak pristupanja Srbije trajati najmanje osam godina, koliko je i Hrvatskoj bilo potrebno.

- Na kraju pregovora o priključenju priznanje Kosova mora biti na stolu, a ako to izostane, njemački parlament neće podržati članstvo Srbije u EU - rekli su zastupnici Bundestaga na neformalnom sastanku u Beogradu novinarima i urednicima beogradskih redakcija.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • ironmaiden 30.06.2011.

    jer to je ionako primitivan kutak evrope. Samo bi stvaralo troškove Srbiji kao što je i stvaralo probleme u bivšoj SFRJ. Vidjet će i EU šta je kosovo samo da ih prime. Kao što i Brazil štiti novootkrivena plemena u amazoniji, tako i evropa štiti svoje divljake.

  • Isa-jet-force 24.06.2011.

    Srbin sam i svestan sam stuacije, ali to jebeno Kosovo na kojem je nastala prva Srpska drzava je danas jedan jad i beda....Verovatno cemo bolje proci ako ga priznamo, a to ce se ionako destiti pre ili kasnije. Samo mi nije jasno zasto Hrvati se sprdaju na nas racun jer bi videli kako je to ako bi se nekim slucajem Madjari namnozili na nekoj vasoj autonomnoj pokrajini i zatrazili nezavistnost,,,,Kosovo je danas toliko prljavo, nerazvijeno i jadno koliko i Albanija sto svi mi dobro znamo. Videli ste kakav su narod i koliko im je cista drzava kad vam je proletos doslo onoliko smece iz Albanije na vase divno more... Pozdrav !

  • Antisa_1 23.06.2011.

    Priznanje Kosova,odstete svim Republikama kojima je nanesena steta, pomicanje Granica kao za vrijeme SFRJ placanje odstete Nato i Un-a i ukidanje tako zvane srbske republike onda se moze poceti razmisljati dali se Srbija vratila u civilizaciju i pocela razmisljati kao jedan Europski narod!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare