To je to što me zanima!

Od svih pretplatnika HTV “ubere” čak milijardu kuna

Za razliku od Europe gdje TV pretplatu za državnu televiziju plaća oko 69 posto ljudi, u Republici Hrvatskoj to čini više od 95 posto
Vidi originalni članak

Mi skupljamo najviše pristojbe u Europi. Nitko nije kao mi, pohvalio se na sjednici programskog vijeća ravnatelj HTV-a Vanja Sutlić. Za razliku od Europe gdje TV pretplatu za državnu televiziju plaća oko 69 posto ljudi, u Hrvatskoj to čini više od 95 posto. HTV na godinu od pretplatnika ubere 1,08 milijardi kuna, no dobit im je u prošloj godini svejedno bila oko šest milijuna kuna, što je znatno manje od očekivanog.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • krizantema 24.06.2008.

    bez obzira i ako uzmes max tv svejedno moras placat pretplatu htv-u.svatko ko ima tv u kuci mora placat pretplatu i georgija je potpuno u pravu.nemamo pravo odlucivat o tome sta cemo gledat jer nam je jedini izbor ili placat htv-u ili uopce ne gledat.zivi legalizirani lopovluk.a uz njihov program,mirka fodora i ostale face to je i psihicko zlostavljanje.

  • dija23 24.06.2008.

    ma cigani!zanima me do kad ce se placat ta pretplata htv-u a i tako ima najlosiji program od svih drugih televizija !a oni samo ubiru novce i povecavaju pretplatu ma kud ide ovaj svijet!

  • user_2725 24.06.2008.

    Visina rtv pristojbe izračunava se na temelju prosječne plaće u RH koja iznosi skoro 5.000,00 kn (bajka), a u stvarnosti ta plaća je upola manja, što znači da bi i taj prihod trebao biti upola manji, a u stvarnosti pristojba bi trebala biti 0,00 kn jer program, a i novinari, čast iznimkama, vrijede 0,00 kn.

Komentiraj...
Vidi sve komentare