To je to što me zanima!

Od travnja poskupljuju struja i plin: 'Vlada ide s tri seta mjera'

Preispitat ćemo sve stavke koje igraju ulogu u određivanju cijene plina i struje. Tu treba sudjelovati i HEP. Treći skup mjera se odnosi na iznos stope PDV-a, kaže premijer
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković je u četvrtak na sjednici Vlade govorio o rastu cijena energenata.

- Jučer smo na konferenciji govorili o ogromnim izazovima koji su pred nama. Tu smo izložili u sustavnom i detaljno elaboriranom govoru politiku vlade što se tiče energetske politike. Svi zajedno ćemo nastojati ublažiti i spriječiti izgledan rast cijena energenata, tu mislim na rast cijena i struje i plina od travnja - rekao je.

NEMAJU TOLIKO NOVCA Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu račun za plin 25.000 kn: 'To je 5 puta više, a mi hranimo gladne'

Najavio je nove mjere za socijalno najugroženije.

- Ići ćemo s tri seta mera smjera - povećati naknade za socijalno ugrožene, to su vaučeri do 200 kuna za struju. Smjer kojim će vlada ići je da proširi polje primjene, ostavit ćemo mogućnost da se time plaćaju i režije plina. Vjerojatno ćemo proširiti i opseg kućanstava koji primaju tu naknadu. I treće - podići ćemo taj iznos, a koliko, procijenit ćemo kad vidimo koliko će energenti poskupjeti - rekao je.

PO HITNOM POSTUPKU Počela sjednica zagrebačke Gradske skupštine, raspravlja se o Plinari i cijeni plina

- Preispitat ćemo sve stavke koje igraju ulogu u određivanju cijene plina i struje. Tu treba sudjelovati i HEP. Treći skup mjera se odnosi na iznos stope PDV-a. Znamo da je PDV na struju 13%, na plin je 25%, tu postoji prostor koji ćemo iskoristiti da smanjimo ukupan iznos cijena za građane. Svi resori na dnevnoj razini razgovaraju o tome, pa i ja osobno. Tu ćemo pokazati još jednom da interveniramo svaki put kad nam je prioritet očuvati ekonomski i socijalni standard građana - kaže premijer.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Joza Prezaduzeni 29.01.2022.

    Sto se mene tice mogu otici u 3 ...dalje znate

  • temida prva 27.01.2022.

    bitno da ste od amera kupili i masno platili hrpu starog gvožđa

  • nikolina26 27.01.2022.

    idemo to hocu adz

Komentiraj...
Vidi sve komentare