To je to što me zanima!

Odbijenica iz Matice hrvatske: Nacionalisti ostali bez dvorane

Nakon brojnih negativnih reakcija Vlada je na twitter profilu objavila da sa sigurnošću može reći da manifestacija takvog karaktera neće biti financirana od strane Vlade
Vidi originalni članak

Nakon brojnih reakcija protiv održavanja Međunarodne nacionalističke konferencije najavljene za 13. travnja, Matica hrvatska je odlučila kako organizatoru, Hrvatskoj čistoj stranci prava, ipak neće ustupiti dvoranu za taj skup. 

Vjerojatno je odlučujuća negativna reakcija bila i ona iz same Vlade, budući da se Matica hrvatska financira iz državnog proračuna. Vlada je na svom twitter profilu napisala da sa sigurnošću može reći da nikakva manifestacija takvog karaktera neće biti financirana od strane Vlade, ali da se sve još provjerava pa moli za strpljenje. Navela je također da Ministarstvo kulture provjerava odluke financiranja i da je zgroženo informacijama iz medija, javlja jutarnji.hr.

Predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić potvrdio je da se razgovaralo s predstavnicima HČSP-a o iznajmljivanju prostora ali je naglasio da Matica ne iznajmljuje prostor za političke skupove, te da je, sukladno tome, posve sigurno da tog skupa u Matici neće biti.

Potom se oglasio i HČSP koji je Maticu prozvao da 'ničim ne zaslužuje svoje časno ime pa je žurno u strahu od partijske kritike otkazala dvoranu'.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • dahhmal 10.04.2012.

    Ovoj su vladi svi važniji od samih Hrvata pa se pitam čija je to vlada

  • marnik954 09.04.2012.

    Kakvi su to nacionalisti kada nemaju pravo da se organiziraju u svojoj državi? Kada mogu sve skupine mogu i oni, žašto ne? Bar budemo saznali što žele!?..

  • user_106404 09.04.2012.

    Nacionalisti bi trebali da tuze Maticu Hrvatsku. Ako stranka koja god da je ima pravo da postoji u Hrvatskoj tj. da se registruje ima pravo i na skup! Kratko i jasno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare