To je to što me zanima!

Odbili odlikovanje Mesića u strahu od crkvene desnice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kršćanska sadašnjost odbila je odlikovanje za 40 godina rada u strahu od desnice. Neki krugovi u Crkvi sumnjičili su ih za suradnju s komunistima
Vidi originalni članak

U strahu od unutarcrkvenog sukoba predstavnici izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost zatražili su od predsjednika Mesića da im ne dodijeli odlikovanje. To je za Večernji potvrdio prvi čovjek Kršćanske sadašnjosti, Adalbert Rebić, no nije želio reći zbog čega su odbili nagradu. Mesić je izdavačku kuću trebao odlikovati za 40 godina rada. Navodni razlog sukoba je u Teološkom društvu Kršćanska sadašnjost, koje je bilo u bliskoj vezi s izdavačkom kućom.
- Vodeći ljudi KS-a odbili su Mesićevo odlikovanje jer su se bojali napada crkvene desnice - rekao je neimenovani izvor za Večernji. Neki krugovi unutar Crkve sumnjičili su Teološko društvo Kršćanska sadašnjost da surađuje s tadašnjim komunističkim vlastima i optuživali ga da su "prodali dušu vragu" te da su instrumentalizirani. Pojavljivali su se i napisi da su neki vodeći teolozi iz Društva surađivali s Udbom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • drug Kardelj 19.12.2008.

    I to ja naša borba dala,........

  • rikošet 19.12.2008.

    divno je kada udbaš dijeli odlikovanja udbašima, ali neće još dugo

Komentiraj...
Vidi sve komentare