To je to što me zanima!

Odbili smještaj: Migranti čekali cijelu noć na hrvatskoj granici

Migranti, koji su krenuli pješice iz Beograda ka Hrvatskoj, su odbili smještaj u centrima za azilante i svakako žele nastaviti put prema zapadu Europe
Vidi originalni članak

Skupina od oko 130 migranata, uglavnom iz Afganistana i Pakistana, krenula je pješice iz Beograda ka Hrvatskoj u nadi da će uspjeti preći granicu i domoći se Italije i Francuske.

Tih 130 migranata provelo je cijelu noć na otvorenom pored puta, oko 200 metara od graničnog prelaza Šid-Tovarnik. Migranti su odbili smještaj u centrima za azil protestirajući što im nije dozvoljeno da legalno, preko Hrvatske, nastave put do država Zapadne Europe.

Podsjetimo, Ministar Orepić ocijenio je da nema ni jednog razloga zašto bi netko prešao ilegalno u Hrvatsku te dodao kako je to zaključak njegovog jučerašnjeg nadzora granice kod Tovarnika. Poručio je kako će hrvatska policija u potpunosti zaštititi hrvatsku granicu od ilegalnih prelazaka ljudi i robe. Pohvalio je djelatnike policije koji nadziru i štite državnu granicu.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • prezidentos 15.11.2016.

    marš domov

  • matura 14.11.2016.

    Ljudima u nevolji treba pomoći

  • rubiroza_1 14.11.2016.

    Sve je to jako dobro organizirano.Očito da imaju svoje ljude koji ih usmjeruju kuda da idu i kako.......Ovi su momentalno samo izvidnica tj.ako prođu,dolazi ih još i to u velikom broju.Zato ne treba dozvolit niti jednom da uđe,nakon toga slijedi stampedo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare