To je to što me zanima!

Odbjegli Gucić osuđen je na dvije godine za podmićivanje

Josip Gucić je zbog sprječavanja dokazivanja podmićivanjem sudskih vještaka nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Sudski vještak Čeović dobio je 2,5
Vidi originalni članak

Odbjegli tajkun Josip Gucić, koji se navodno skriva u Beogradu, je zbog sprječavanja dokazivanja podmićivanjem sudskih vještaka nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Sudski vještak Antun Čeović dobio je 2,5 godine, a njegov pomoćnik Vinko Vuletić 1,5 godinu. Čeović je u siječnju 2003. dobio nalog da napravi vještačenje u sklopu istražnog postupka koji se vodio protiv Gucića i drugih vodio zbog zloporaba u NIK-u teških više od 190 milijuna kuna. Da bi izradio pozitivan vještački nalaz, Čeović je od Gucića tražio i dobio mito. Prvo je tražio 70.000 eura, potom 60.000, a na kraju je pristao na 50.000 eura. Zajedno s Vuletićem, kojega je angažirao kao pomoćnika i koji je u stvari i izrađivao nalaz, dobio je 2003. godine od Gucića 25.000 eura, dok je isti iznos trebao uzeti i kada se nalaz obrani na sudu. No, priču je Uskoku "otkucao" Antun Bačoka nakon čega su sastanke Gucića i vještaka tajno snimali.

- Ovo je primjer duboko ukorijenjene korupcije u našem društvu. Ona je postala gotovo institucionalna, kazao je obrazlažući presudu sudac Županijskog suda u zagerbu Željko Horvatović. Na objavi presude bio je samo Antun Čeović, koji mora vratiti 183.000 kuna mita.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kalca1 23.04.2011.

    samo dvije godine? tko ce mi sad rec da se kriminal ne isplati? tko?

  • ljubicasta20 22.04.2011.

    ko svinjica neka je..

  • tatamlata 22.04.2011.

    Ajde ga oslobodite da konacno dodje u zemlju u kojoj je sve "stvorio" pocevsi jos od dana Yuge kad je imao "kancelariju" u Petrinjskoj nasuprot SUPa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare