To je to što me zanima!

Odbor: Mirjani Pukanić su povrijeđena ljudska prava!

Neslužbeno doznajemo kako u nalazu inspekcije Ministarstva zdravstva stoji da je prvi pokušaj prisiline hospitalizacije Mirjane Pukanić bio 1. 4.
Vidi originalni članak

U slučaju prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić prekršena su njezina ljudska prava u postupanju nadležnih institucija u nekim segmentima sustava, zaključak je saborskog Odbora za ljudska prava, koji je tri i pol sata raspravljao o slučaju Pukanić iza zatvorenih vrata. - Prava su prekršena u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, a policija je postupala po zakonu - rekao je predsjednik Odbora Furio Radin i dodao: - Odbor će još raspravljati o ovom slučaju, a nakon što dobije izvješće potrebno za dobivanje cjelovite slike, zauzet će stajalište o opsegu i karakteru kršenja ljudskih prava gospođe Pukanić. Odbor od Državnog odvjetništva traži da ga izvijesti o svojim odlukama nakon što provedu krim-obradu i obave uvid u izvješće Liječničke komore. Odbor je pozvao i Hrvatsko novinarsko društvo da izvijesti jesu li neki članovi HND-a povrijedili odredbe Zakona o pravima pacijenata i zakona o zaštiti osobnih podataka objavljivanjem osobnih podataka i povjerljivih informacija o zdravstvenom stanju Mirjane Pukanić.
Predsjednik HHO-a Ivo Banac nakon sjednice je izjavio da je zapanjen količinom novih informacija.
- Situacija je vrlo zamršena, riječ je o bezbroj detalja o kojima nismo ništa znali - rekao je Banac, koji smatra da smo još daleko od raspleta ovog slučaja. No napominje da slučaj treba istjerati do kraja jer u suprotnom nismo ništa postigli.
Neslužbeno doznajemo da u nalazu inspekcije Ministarstva zdravstva stoji kako je prvi pokušaj prisiline hospitalizacije Mirjane Pukanić bio 1. travnja. Navodno je tad psihijatrica iz Hitne pomoći dva sata razgovarala s Mirjanom Pukanić i utvrdila da za to nema potrebe. Zbog toga je Mirjana Pukanić 2. travnja otišla u KB Sestara milosrdnica i od svoje psihijatrice dobila potvrdu da joj nije potrebno bolničko liječenje. Unatoč tome po nju su 3. travnja došli liječnici i Hitna pomoć te je pisilno hospitalizirali u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Neslužbeno doznajemo i da je Mirjana Pukanić više puta prijavljivala supruga za obiteljsko nasilje, ali je uvijek dolazila samo Hitna pomoć, a ne i policija.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sanja4 09.05.2008.

    ld on i luda ona. ludi novinari šta opče pišu o njima i ludi mi šta čitamo i komentiramo.

  • entoni 08.05.2008.

    Ovu socijalnu neradnicu i tipa su trebali ostaviti u Vrapču ! Gospođo Pukanić razvod i sloboda !

  • user_682 08.05.2008.

    već mi je puna kapa tih pukanića, što sad socijalni rad ne zaštiti njihovo dijete koje je živilo uz ovakve \"uzorne\" roditelje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare