To je to što me zanima!

Odgojne mjere za napadače na Oparu: Jedan mora redovno u školu, drugi prihvatiti posao?!

Dvojica maloljetnika su prošle godine napali tadašnjeg gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu. Sud im je izrekao odgojne mjere - mlađi, učenik, mora redovno u školu, a stariji prihvatiti zaposlenje
Vidi originalni članak

Splitski Općinski sud završio je postupak protiv dvojice maloljetnika koji su prošle godine u Splitu napali tadašnjeg gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu. Kako javlja Dalmatinski portal, izrečene su im odgojne mjere. 

Stariji okrivljenik, koji je u međuvremenu postao punoljetan, ima posebnu obvezu prihvatiti zaposlenje i ustrajati u njemu, a mlađem, koji je još učenik, izrečena je mjera pojačane brige i nadzora. Kao posebnu obvezu mora redovito pohađati školu. 

OPARA NAKON NAPADA Splitski gradonačelnik: 'Ja sam dobro, hvala što se brinete'

Sankcije su im izrečene zbog osnovane sumnje da su zajednički i u dogovoru, nezadovoljni djelovanjem gradonačelnika, napali Oparu, udarali ga više puta po rukama i nogama, a zatim pritisnuli uza zid i pljunuli. Gradonačelnik se pokušao obraniti, a kada ih je fotografirao mobitelom, pobjegli su. 

Obojica su naveli da se ne osjećaju krivima i da su Opari samo rekli: "Vidi ovog lopova", nakon čega ih je napao uz riječi da ih se ne boji i da ih sigurno roditelji nisu tako odgojili. Sud im nije povjerovao. 

POLICIJA IH TRAŽI Incident u Splitu: Prvo vrijeđali pa napali gradonačelnika Oparu

Incident je snimila kamera video nadzora, a saslušane su i dvije svjedokinje. Krstulović Opara nije tražio kazneni progon za maloljetnike, no on je ipak proveden jer je napad kvalificiran kao napad na službenu osobu. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • scoo_1 30.09.2021.

    vidim visoke pozicije u torcidinom stožaru

  • tomicaf 30.09.2021.

    društveno korisnog rada su trebali još uz to dobit 1g najmanje.

  • 30.09.2021.

    U Americi bi im se sudilo kao odraslima za napad na gradonačelnika i sad bi bili barem 2-3 godine u zatvoru....al mi imamo rvacko pravosuđe...mafija sudi mafiji..da nije žalosno bilo bi smiješno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare