To je to što me zanima!

Odgovor Trumpu iz Crne Gore: Pridonosimo miru i stabilnosti

Vlada Crne Gore odgovorila je na komentar Donalda Trumpa kojim je rekao da je 'Crna Gora mala zemlja s vrlo jakim, vrlo agresivnim ljudima koji bi mogli izazvati Treći svjetski rat'
Vidi originalni članak

U priopćenju na crnogorskom i engleskom, vlada u Podgorici istaknula je da sudjeluje uz američke vojnike u misijama u Afganistanu

Na tv-kanalu Fox News američki predsjednik opisao je Crnu Goru kao 'malu zemlju s vrlo jakim, vrlo agresivnim ljudima koja bi mogla potaknuti Treći svjetski rat'.

IZAZVAO POLEMIKE Trump o Crnoj Gori: 'Njihovi su ljudi vrlo snažni i agresivni...'

Crnogorska vlada opisuje svoju zemlju kao 'stabilizirajuću u regiji, jedinu gdje se nisu odvijali sukobi tijekom raspada bivše Jugoslavije'.

Uz to, 'zemlja je prihvatila i zaštitila 120.000 ljudi' zahvaćenih sukobima i 'prva se suprostavila fašizmu', podsjetili su. 

- Izgrađujemo prijateljstva, ni jedno nismo izgubili odvažno štiteći naše nacionalne interese - dodali su u priopćenju.

- U današnjem svijetu, nije važno jeste li mali ili veliki, važno je do koje razine branite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije - nastavila je vlada.

Podgorica je naglasila i da su prijateljstvo i savez Crne Gore i Sjedinjenih Država  snažni i neraskidivi.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • angelfish1 19.07.2018.

    Crnogorska vlada opisuje svoju zemlju kao 'stabilizirajuću u regiji, jedinu gdje se nisu odvijali sukobi tijekom raspada bivše Jugoslavije'. Naravno da se nisu odvijali sukobi u njoj kada ste vi iz nje napadali druge, a to se zove agresor.

  • pero111 19.07.2018.

    Da da, nije Amerika zaboravila da je Crna Gora agresivno napadala Hrvatsku i u Dubrovniku podmuklo granatirala i ubijala civile i djecu

Komentiraj...
Vidi sve komentare