To je to što me zanima!

Odlučila nakon smrti dati tijelo za vježbu studentima medicine

Nakon što je saznala da zagrebačkom Medicinskom fakultetu fali tijela za vježbu, teško bolesna Ksenija Dokmanović potpisala je izjavu da im nakon smrti daje svoje
Vidi originalni članak

Znam da mi život istječe i stoga sam pred dva svjedoka ovjerila izjavu da nakon moje smrti tijelo pripadne Medicinskom fakultetu u Zagrebu, rekla je mirnim glasom teško bolesna Ksenija Dokmanović (57) iz Ćurlovca pokraj Bjelovara.

Odlučila je tako nakon emisije u kojoj je vidjela da na Medicinskom fakultetu nemaju dovoljno tijela potrebnih za vježbu. Ksenija je prije četiri godine operirala rak dojke. Krajem 2009. operirali su joj i tumor na mozgu. Kad je pomislila da se riješila zloćudnih bolesti, na mozgu joj se opet pojavio zloćudni tumor, i to još veći.

- Nisam htjela ponovno na operaciju jer mi je oduzeta desna strana tijela i vjerujem da bi nakon nove operacije ostala nepokretna. I ovako moj suprug, kojemu sam izuzetno zahvalna, konstantno skrbi o meni. Sad mogu još čitati i mirno čekati kraj, a studenti će, vježbajući na meni, postati bolji liječnici - pojasnila je Ksenija svoju odluku.


Idi na 24sata

Komentari 81

  • ksenchy 11.01.2012.

    hrabro od nje, zaista....možda je i bolje na taj način iskoristiti svoje tijelo nego da ono istrune u nekoj raki...

  • IvanKrobot 11.01.2012.

    Otkud joj ta ideja, tko joj je to došapnuo?

  • magregor 11.01.2012.

    Kao prvo... donirao bih svoje "srce" za nečiji života jer želim pomoći nekome, a kamoli kada umrem, uzmite mi sve i onako mi ne treba, samo Vas molim da moje kosti pohranite negdje gdje će se moja obitelj moći doći pomoliti uz sjećanje na mene. Kao sto je rekao onaj pokojni australac " nije mi zao umrijeti, već mi je zao ostaviti moju obitelj"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare