To je to što me zanima!

Odlučit će desnica: Tko je nova šaka s Pantovčaka?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nekad su u političkim ringovima nastupali u ekipi SDP-a pod kapom promotora Zorana Milanovića, ali je Bandić osjetio kako bi mogao nastaviti sam
Vidi originalni članak

Čim su objavljeni rezultati predsjedničkih izbora u prvom krugu, izmjenom udaraca počeo je boksački meč za prevlast na Pantovčaku. U lijevom je kutu branitelj pozicije iz prvoga kruga, Ivo “Kuhana Noga” Josipović. Izazivač u desnom kutu je Milan “Pogana Šaka” Bandić. Nekad su u političkim ringovima nastupali u ekipi SDP-a pod kapom promotora Zorana Milanovića, ali je nakon nekoliko probnih spariranja prošlog ljeta Bandić osjetio kako bi sam mogao nastaviti uspješnu karijeru. Prvi udarac u drugom krugu bio je žestok, daljinskim upravljačem zabio je direkt u glavu Ive Josipovića, koji je uzvratio lijevim krošeom o “svjetlu i tami”. Tko će dobiti petogodišnju titulu Šake s Pantovčaka?
Čini se da bi Josipoviću u drugom krugu trebali pripasti glasovi birača Damira Kajina i Vesne Pusić, u dijaspori slabo stoji, ali je pitanje kome će svoj glas dati birači desnice, koji su u prvom krugu bili razjedinjeni zbog Hebranga, Vidoševića, Primorca, Tuđmana, Jurčevića... Bandić se nada tim glasovima.
HDZ bi mogao, ispod žita, podržati Bandića, no hoće li Hebrangovi glasači podržati čovjeka koji se hvali da je imao “partijsku knjižicu broj dva”? Možda, ako žele spriječiti uspon SDP-a. Vidoševićevi glasači bit će jako važni jer, premda dobrim dijelom pripadaju desnima, nije sigurno da im je baš Bandić alternativa lijepom Nadanu. Jurčevićevi i Tuđmanovi birači teško će izaći na izbore ponovno, iako ne treba zanemariti to da je Bandić prepisao, gotovo doslovce, ključne ideološke stavke programa Franje Tuđmana iz 1989. (radićevštinu, starčevićanstvo i antifašizam). Matematika osvjetljava političku maglu: Milan Bandić dobio je samo 293.000 glasova, što je tek 100.000 glasova više nego na izborima za gradonačelnika. Želi li uspjeti, morat će, doslovce, orati kao konj!


DANILO TÜRK JE U DRUGI KRUG UŠAO DRUGI I POBIJEDIO

Slovenski predsjednik Danilo Türk na izborima prije dvije godine sa 70 posto glasova u drugom krugu pobijedio je Lojzea Peterlea, iako je Peterle u prvom krugu imao 28,5 posto a Türk 24,6 posto. Türk je trijumfirao kao potpuni autsajder, što Bandić ipak nije.

IME I PREZIME: Milan Bandić
GODINE: 54
GLASOVI U PRVOM KRUGU: 14,8 posto (293.056)
NAJVEĆE POBJEDE U KARIJERI: Tri puta biran u Hrvatski sabor, četiri puta je izabran za gradonačelnika Zagreba.
NAJTEŽI POLITIČKI PORAZI: Podnio ostavku zbog vožnje u pijanom stanju, izgubio stranačke izbore od Zorana Milanovića.

IME I PREZIME: Ivo Josipović
GODINE: 52
GLASOVI U PRVOM KRUGU: 32,4 posto (640.573)
NAJVEĆE POBJEDE U KARIJERI: Dva puta je izabran za zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru, pobijedio Ljubu Jurčića na predsjedničkim predizborima u SDP-u.
NAJTEŽI POLITIČKI PORAZI: Sudjelovao je u manje političkih bitaka nego Bandić, ali dosad nije bio poražen.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • mayhem26 02.01.2010.

    nicijisin49 svaka čast na komentaru,al čudi me da imas tako malo pokuda.Gdje su nestali oni silni Bandičevi pristaše koji djele stotine minusa za komentare kontra Bandića?Naravno da je on lopovčina i vjerovatno ce nakon sto izgubi izbore morati bjezati u svoju rodnu Hercegovinu,al ja se slazem i sa tim samo da ga ja vise nemoram gledati u Hrvatskoj......http://www.stopbandic.com/

  • tombba 29.12.2009.

    a koje je josipović šta je on po vama poznat PRAVnik??? zar nam nije dosta takvih iz mrtvog kapitala nemam baš ništa protiv josipovića ali nevidim nikakvu ulogu u njemu kao da će riješiti krizu ...molim vas tako su ameri poludjeli za obamom a ono ništa ista figura samo u boji .....zanima me pravi program predsjednika hrvatske a ne neke obećanja tamo di nemaju ovlasti ljudi zar nevidite da vam obećavaju van svojih budućih ovlasti ....naš predsjednik je samo figura koja se samo slika i to je to ........pa sad vidite njihov program koja muljaža

  • zgze 29.12.2009.

    Derpera za predsjednika mogu izabrati samo tetkice purgeri

Komentiraj...
Vidi sve komentare