To je to što me zanima!

Postupak: Kolinda je dovela u pitanje svoju vjerodostojnost

Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo je i postupak protiv tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića zbog njegova puta privatnim zrakoplovom na Lošinj
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog narušavanja vjerodostojnosti. Prema njihovim riječima, predsjednica je u vrijeme predsjedničkih izbora od države dobila 1.167.573 kune za naknadu promidžbe. Ona je taj novac prebacila na račun HDZ-a iako sredstva nisu bila njena.

Povjerenstvu je sporno što je u idućih pola godine, od trenutka uplate novca HDZ-u, ona odlučivala o tome kome će se taj novac prosljeđivati.

- Uručivala je sredstva kao da su to njezine donacije iako su u tom trenutku to već bila sredstva HDZ-a - rekla je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak i protiv tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića i to zbog slučaja kada je s obitelji privatnim avionom išao na odmor na Lošinj. Ministarstvo obrane tvrdilo je da je Kotromanović bio na privatnom putovanju i da nije koristio novac iz državnog proračuna. Taj put smatra se nedopuštenom donacijom.

Povjerenstvo je odbilo pokrenuti postupak protiv Tomislava Karamarka. O njemu se raspravljalo zbog slučaja luksuznog Mercedesa kojim se služio, a nije bio prijavljen u imovinskoj kartici. Utvrđeno je da je automobil bio u vlasništvu kompanije njegove supruge te da, s obzirom da njih dvoje tada još nisu bili u braku i nisu živjeli na istoj adresi, automobil nije bilo potrebno unositi u imovinsku karticu.

U drugom slučaju Karamarka se optuživalo da je kršio zakon jer je kao ministar imao udjele u nekoliko trgovačkih društava. Utvrđeno je da prekršaja ipak nije bilo jer u trenutku kada je postao dužnosnik više nije imao udjele u tim tvrtkama.

Odbijen je i postupak protiv Zorana Milanovića zbog navodnog pogodovanja rodbini u dobivanju kredita HBOR-a za autopraonicu žene njegovog brata. Povjerenstvo je zaključilo da Milanovć nije pogodovao te da u trenutku kada je kredit odobren bratova supruga više nije bila njena vlasnica.

Povjerenstvo nije pokrenulo ni postupak protiv Siniše Varge. O njemu su raspravljali zbog prijave da je kao ministar zdravlja pogodovao svom prijatelju u dobivanju nekih poslova, ali utvrđeno je kako to nije istina.

Ipak, za Vargu se predlaže kazna od 15.000 kuna što bi trebao uplatiti u pet rata i to zato jer je, dok je bio ministar, odobrio 50.000 kuna udruzi čiji je bio član i koja je od njega tražila pokroviteljstvo za kongres. 

U slučaju Varge vezanom za obavljenaje poslova u KB Dubrava dok je bio ravnatelj HZZO-a i primanja naknade od 415 kuna po svakom dolasku u bolnicu, bez da je prethodno tražio suglasnost povjerenstva, prijedlaže se kazna od 5000 kuna u pet obroka.

U slučaju ministra Vedrana Mornara i njegovog puta u Južnu Koreju koji je platio sponzor, Povjerenstvo je utvrdilo da ministar time nije primio nedopušteni dar. 

Idi na 24sata

Komentari 549

  • Sandra Kranjčec 21.01.2016.

    Svakom sa imalo pameti u glavi ne moze ni bit vjerodostojna,,,,,,Zena je u HDZ-u ,pozdrav onim biserma koji u glasali za nju .Eto vam sad sto ste htjeli.........

  • JosipKireta 21.01.2016.

    Kad se na ovim deset stranica procitaju svi komentari, postaje onda tek jasno daje vise od pola komentara koji podrazavaju nepotizam i lopovluk. Dakle neisplati te napisati neki realan komentar.

  • bubasvaba666 21.01.2016.

    Vjerodostojnost pa nije je ni imala kad ima lošeg savjetnika i njih 5 +..Treba imati svoje veliko JA ?? ?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare