To je to što me zanima!

Odluka o SWIFT-u je ruski rulet s više od jednog metka u bubnju

Rusija bi mogla odgovoriti ometanjem dovoda energenata što bi gurnulo Europu u recesiju. To širom otvara vrata stagflaciji, ubojitoj kombinaciji inflacije i recesije gdje su monetarna i fiskalna politika nemoćne...
Vidi originalni članak

Ruska invazija na Ukrajinu itekako će utjecati na hrvatsko gospodarstvo, posebice ako se sukob oduži kroz proljeće. Međutim, efekti se na našu ekonomiju neće više uglavnom preliti direktno, dobrim dijelom i zato što je desetljeće članstva u Uniji učinilo to da je Hrvatska više integrirana u njene ekonomske tokove nego što je ovisna o trgovini izvan EU. Naime, prema podacima o robnoj razmjeni prije pandemije, samo 1% hrvatskog izvoza i oko 1,2% uvoza otpada na Rusiju, što se čini minijaturna kada to usporedimo sa udjelom međunarodne razmjene Hrvatske sa EU-om na koju otpada preko 60% našeg uvoza i izvoza.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 13

  • 27.02.2022.

    Rusija je ovaj rat već izgubila! Očajni su....... sad je posve jasno da su nula od sile svjetske!

  • 27.02.2022.

    Totalna financijska blokada za mjesec dana bi dala vrlo konkretne rezultate. Osim ako baš žele živjeti u srednjem vijeku, iako sumljam.

  • aciviij 27.02.2022.

    Kamo će Putin odvesti Rusiju ako prestane Europi isporučivati energente? ............................... 19. stoljeće? Srednji vijek? ....................................................................................................................................................... Nije li to malo više od kratkoročne recesije? Pa čak i od srednjoročne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare