To je to što me zanima!

'Odluka suda nije razlog za povratak Burčula u službu'

Upravni sud u Zagrebu poništio je rješenje Ministarstva obrane o umirovljenju brigadira Elvisa Burčula, zapovjednika Počasno-zaštitne bojne, no iz MORH-a kažu da to nije razlog za Burčulov povratak u službu
Vidi originalni članak

"Odluka Upravnog suda ni na koji način ne može utjecati na odluku ministra obrane o prestanku službe s pravom na mirovinu brigadira Elvisa Burčula. Takva odluka nije temelj za povratak na posao umirovljenog brigadira Burčula”, istaknuo je MORH na upit Hine reagirajući na sudsko poništenje rješenja o umirovljenju brigadira Burčula.

Upravni sud je donio presudu o poništenju umirovljenja, a MORH Burčulu mora isplatiti i 6250 kuna za sudske troškovi, izvijestila je ranije Nova TV.

KOMENTIRALI I DNEVNICE MORH: Oštro demantiramo izjave Miljenića i Lozančića o umirovljenju brigadira Burčula

Sud je, ističu iz MORH-a, u odluci o ukidanju rješenje naveo kako je potrebno dodatno obrazložiti razloge za prestanak službe te da dodaju će ministarstvo te razloge dodatno pojasniti.

“Ministarstvo obrane iskoristit će svoje pravo i dodatno pojasniti te razloge”, poručuju.

Umirovljenje brigadira Burčula izazvalo je u listopadu prošle godine sukob između predsjednika Republike Zorana Milanovića i ministra obrane Maria Banožića.

STANJE U VOJSCI Banožić nakon sastanka s Plenkovićem i vojnim vrhom: 'Ne popuštam oko Burčula'

Banožić je rješenje o donio suprotno prijedlogu načelnika Glavnog stožera Roberta Hranja, koji je tražio da mu se brigadiru služba produži. Milanović je potom Burčulovo umirovljenje nazvao pokušajem Vlade da vodi kadrovsku politiku unutar Oružanih snaga, a sam sukob prerastao je u oštru polemiku između Ministarstva obrane i Ureda predsjednika.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • RI051_1 06.03.2022.

    Treba ukinut sudove u HR .

  • 03.03.2022.

    Koja je ustvari svrha ovakvih sudova i pravosuđa ili dorha kad svi imaju imunitete i o svemu u drzavi odlučuje jedan čovjek. Hvala.

  • eva60 03.03.2022.

    Nama ne treba sudova, to se zove samovolja

Komentiraj...
Vidi sve komentare