To je to što me zanima!

Odluke nema: Tuđman zbog izbora ipak bez zračne luke?

Tri mjeseca nakon što je ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio da će novi terminal zračne luke koji se gradi u Zagrebu nositi Tuđmanovo ime, o tome još nema odluke
Vidi originalni članak

Igranje ping-ponga s imenom znamenitosti koja će u Zagrebu nositi ime predsjednika Franje Tuđmana, nastavlja se i dalje.

Tri mjeseca nakon što je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić najavio da će novi terminal zračne luke koji se gradi u Zagrebu nositi Tuđmanovo ime, nema i odluke o tomu.

Neslužbeno se može čuti i da neće biti donesena prije izbora koji bi trebali biti u studenome. Rokovi za sazivanje povjerenstva koje bi o tome trebalo odlučiti kratki su jer se još čekaju suglasnosti, a s druge je strane premijer Zoran Milanović počeo predlagati da Tuđmanovo ime nosi Markov trg.

Ministarstvo prometa je već zatražilo i dobilo suglasnost obitelji Tuđman za imenovanje nove zračne luke. Isto je početkom mjeseca zatražilo i od Zagreba, Velike Gorice i Zagrebačke županije koji su suvlasnici zračne luke. Tek nakon toga će se sastati povjerenstvo koje će odlučivati o imenu.

Sjednica zagrebačke skupštine je dogovorena tek za 29. listopada. HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i šef zagrebačkih HDZ-ovaca Andrija Mikulić ustvrdili su jučer da Vlada namjerno odugovlači jer ne želi imenovati zračnu luku po Tuđmanu. Zagrebački HDZ-ovci su inače to predložili prije Vlade, još proljetos.

Obojica su istaknula da Vlada uopće ne mora tražiti suglasnosti od gradova i županije jer zakon kaže da oni predlažu ime kao davatelj koncesije.

- Oni su tek 8. rujna poslali zahtjev za suglasnost. Do tad su već mogli dati ime. Posebno jer je obitelj već svoje suglasnosti dala. Što onda ova Vlada čeka? - napisao je HDZ-ov dvojac.

Mikulić je dodatno istaknuo da SDP znači Stranka demagogije i prijetvornosti.

Novi terminal bi trebao biti gotov do kraja sljedeće godine. Ministar Siniša Hajdaš Dončić je zato ranije uvjeravao da ima vremena za preimenovanje.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • shakespeare300 29.09.2015.

    Ova Vlada prodaje maglu pa pojede gov**. Sve što su najavljivali im samo postaje šuplja priča. Obećanje ludom radovanje....

  • trijezni zagorec 29.09.2015.

    ma glupo je uopce davati objektima i trgovima imena mrtvaca i ljudi,zar nije ljepse cvjetni trg,trg zaljubljenih nego trg drpe drpica,skakala,mrdala i sl

  • Hiroo_Onoda 29.09.2015.

    Ako već treba mjenjati ime treba se zvati zračna luka Zagreb! Tako je nitko neće svojatati - niti sada niti u buduće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare