Obavijesti

News

Komentari 127

Odluke nema: Tuđman zbog izbora ipak bez zračne luke?

Odluke nema: Tuđman zbog izbora ipak bez zračne luke?
1

Tri mjeseca nakon što je ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio da će novi terminal zračne luke koji se gradi u Zagrebu nositi Tuđmanovo ime, o tome još nema odluke

VIDEO

Igranje ping-ponga s imenom znamenitosti koja će u Zagrebu nositi ime predsjednika Franje Tuđmana, nastavlja se i dalje.

Tri mjeseca nakon što je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić najavio da će novi terminal zračne luke koji se gradi u Zagrebu nositi Tuđmanovo ime, nema i odluke o tomu.

Neslužbeno se može čuti i da neće biti donesena prije izbora koji bi trebali biti u studenome. Rokovi za sazivanje povjerenstva koje bi o tome trebalo odlučiti kratki su jer se još čekaju suglasnosti, a s druge je strane premijer Zoran Milanović počeo predlagati da Tuđmanovo ime nosi Markov trg.

Ministarstvo prometa je već zatražilo i dobilo suglasnost obitelji Tuđman za imenovanje nove zračne luke. Isto je početkom mjeseca zatražilo i od Zagreba, Velike Gorice i Zagrebačke županije koji su suvlasnici zračne luke. Tek nakon toga će se sastati povjerenstvo koje će odlučivati o imenu.

Sjednica zagrebačke skupštine je dogovorena tek za 29. listopada. HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i šef zagrebačkih HDZ-ovaca Andrija Mikulić ustvrdili su jučer da Vlada namjerno odugovlači jer ne želi imenovati zračnu luku po Tuđmanu. Zagrebački HDZ-ovci su inače to predložili prije Vlade, još proljetos.

Obojica su istaknula da Vlada uopće ne mora tražiti suglasnosti od gradova i županije jer zakon kaže da oni predlažu ime kao davatelj koncesije.

- Oni su tek 8. rujna poslali zahtjev za suglasnost. Do tad su već mogli dati ime. Posebno jer je obitelj već svoje suglasnosti dala. Što onda ova Vlada čeka? - napisao je HDZ-ov dvojac.

Mikulić je dodatno istaknuo da SDP znači Stranka demagogije i prijetvornosti.

Novi terminal bi trebao biti gotov do kraja sljedeće godine. Ministar Siniša Hajdaš Dončić je zato ranije uvjeravao da ima vremena za preimenovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.