To je to što me zanima!

Prijeti im klizište široko 40 m: 'Ne znamo kako to zaustaviti'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Klizište je dugačko 30 i široko 40 metara, a duboko je metar. Nitko nije ozlijeđen, a nisu oštećeni ni obližnji objekti. U noći na srijedu odron je zaprijetio kućama
Vidi originalni članak

U Ulici Kustošijski vidikovac u Zagrebu u četvrtak je došlo do novog klizišta tla. Klizište je dugačko 30 i široko 40 metara, a duboko je metar i prijeti dvjema kućama. Nitko nije ozlijeđen, a za sada nisu oštećene obližnje kuće. Sanacija je u tijeku. 

To je novo klizište na istom području koje je počelo s odronjavanjem zemlje u noći na srijedu. Stanovnici tog područja sve su više zabrinuti.

- Počelo je prije tjedan dana. Krenulo je lagano, skroz lagano i to je bilo za možda jedan posto. Ali onda, kad su krenule kiše, sve je krenulo dole. Sve to sad curi prema mojoj kući i ne znamo kako bi to zaustavili. Zvali smo sve službe za pomoć, i 112 i policiju. Ne znam, nisam te struke pa ne znam što se treba napraviti da se spasi moja i susjedova kuća - rekao je Robert Hanževački (40).  

Idi na 24sata

Komentari 25

  • HellaL 20.02.2014.

    mislim da jasno piše da je klizište novo stoga ne popujte gdje su radili kuće.. koji ste vi ljudi? još popljujete čovjeka gdje je kuću pravio.. pa šta su ovi u Čičkoj Poljani pravili kuće i tak.. strašno kakve gluposti pišete..

  • Zoran milanović_2 20.02.2014.

    Što je sveto se ne dira, ne dovodimo u pitanje da neće doći do odrona, ali trenutano imamo drugih problema oko skupocjenih automobila. Možda smo djelovali možda malo naivno i bit će i dalje afera i bit ćemo stjerani u mišju rupu, ali radimo korektno i timski ćemo i dalje krasti. Vaš Zoki

  • stari mudrac 20.02.2014.

    prodaje se novogradnja, svi priključci, sve uredno, prešla tek nekoliko metara. sad ozbiljno -- mogu sve kuće biti savršeno izgrađene, imati sve dokumente, ali što to vrijedi kad oni u uredima za prostorna planiranja uopće ne broje koliko su izdali odobrenja za neki breg pa nastane cijeli kvart na kosini ispod koje je nepropusna ilovača. par sezona kiša i voda opere cijeli breg.

Komentiraj...
Vidi sve komentare