To je to što me zanima!

Održana je prva ovogodišnja sjednica Vijeća za sigurnost

U uvodnom obraćanju Predsjednica je iskazalo posebnu zahvalu svim članovima Vijeća te potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske i ministru obrane na uspješnom radu u protekloj godini
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je prvu ovogodišnju sjednicu Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike, ujedno XI. u nizu. U uvodnom obraćanju Predsjednica je iskazalo posebnu zahvalu svim članovima Vijeća te potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske i ministru obrane na uspješnom radu u protekloj godini i doprinosu koji je rezultirao donošenjem nove Strategije nacionalne sigurnosti, kao i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti Republike Hrvatske.

Tijekom sjednice naznačeno je kako je donesen godišnji Plana rada Vijeća s pomno odabranim temama, s ciljem objedinjavanja raspoloživih napora svih dionika u potpori uspostave sustava domovinske sigurnosti. Isto tako, istaknuto je kako je Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti donijela svoj Godišnji plan u suglasju Predsjednice Republike i predsjednika Vlade Republike Hrvatske. U navedenom planu definirani su središnji ciljevi i ključni prioriteti čime će se u velikoj mjeri usmjeriti djelovanja nadležnih središnjih tijela državne uprave Republike Hrvatske k izradi plansko provedbenih dokumenata te uspostavi standardnih operativnih procedura upravljanja u kriznim situacijama. O navedenom je, sadržajno u svom uvodnom izlaganju, izvijestio potpredsjednika Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ujedno u svojstvu predsjedavajućeg Koordinacije za domovinsku sigurnost.

Središnja tema XI. sjednice Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske bila je upoznavanje članova Vijeća sa stručnim promišljanjima Ministarstva unutarnjih poslova u svojstvu dionika Sustava domovinske sigurnosti u provedbi aktivnosti i zadaća upravljanja sigurnosnim rizicima i u kriznim situacijama od važnosti za nacionalnu sigurnost. Nakon uvodne prezentacije Glavnog ravnatelja Policije Nikole Miline provedena je stručna rasprava u kojoj su sudjelovali svi sudionici sjednice.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Wiga 24_500 06.03.2018.

    Održana je prva ovogodišnja sjednica Vijeća za sigurnost i okonćana sa izuzetnim uspjehom na što smo vrlo ponosni,,te ćemo se ubrzo sastati da održimo sjednicu oko datuma održavanja nove sjednice u vezi sigurnosti !

  • domoljub029 06.03.2018.

    Prijenose sjednica sabora i predsjedništva predsjednika treba zabraniti , plaše djecu, i daju loš primjer mladoljetnicima.....narod bježi iz zemlje,ovi su gori i od Zločinca TITA,,,,to je DIKTATURA,vlasti i politike o politici Političara i 800 000 Hrvatskih Uhljeba,,čitaj : Niš Koristi ljudi na teret državnog proračuna !"

  • domoljub029 06.03.2018.

    Pun nam je kufer te usrane vaše politike i sjednica,,,,,kada ćete zasjedati o zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske i bjedi od plaća,,siromaštvu,,,blokiranima,ITD ITD ITD ???? Politika,politika,politika,politika,politika,,,,dosta jeeeeeeeee,,,,narodu vaše politike

Komentiraj...
Vidi sve komentare