To je to što me zanima!

Oduzeli mu 10 ručnih bombi, 1689 komada streljiva, mine...

PETNAEST GODINA SKUPLJAO ORUŽJE J. J. s područja Velike Gorice oružje i eksplozive, za koje je potrebno posebno odobrenje, nabavljao je preko oglasnika
Vidi originalni članak

J. J. (47) s područja Velike Gorice uhićen je pod sumnjom da je nedozvoljeno posjedovao, izrađivao i nabavljao oružje i eksplozivne tvari. 

Policija je u njegovom posjedu pronašla dva eksplozivna streljiva, deset ručnih bombi, protupješačku minu, deset detonatora za ručne bombe, dvije detonatorske kapisle, elektro detonator za protupješačku minu, 267 komada lovačkih patrona, 1689 komada streljiva različitog kalibra, 231 komad kapisli, tri spremnika za streljivo strojnice, strojnicu, tri puške M48, automatsku pušku, lovačku pušku bokericu, pušku s optičkim ciljnikom, tri cijevi od puške M48, tri kundaka-drvena, tromblonski nastavak, prigušivač za pušku, šest spremnika za streljiva, metalni bokser i drugo. 

Muškarac je oružje skladištio u drvenoj bačvi koju je zakopao na gospodarskom imanju i u prepravljenom krovu pseće kućice.

Oružje i eksplozive, za koje je potrebno posebno odobrenje, je nabavljao od 1995. do 2010. godine preko raznih oglasnika.

Protiv muškarca je podignuta kaznena prijava.

Policija podsjeća da još traje akcija 'Manje oružja - manje tragedija' u kojoj možete predati sve oružje i ubojita sredstva bez ikakvih sankcija. 

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zigazigiczigosan 20.03.2015.

    to je stari kolekcionar,sad ste mu ju unistili

  • 20.03.2015.

    "Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje." A pancirke, protueksplozivne kacige i ostala propisana oprema za "službenike u civilnoj odjeći" ne vrijede? Vi to vjerujete da bi se oni izlagali opasnosti i kršili propise samo zbog susjeda?

  • Ljubav sreća 20.03.2015.

    Ovaj je bio spreman za rat..... :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare