To je to što me zanima!

Odvjetnici na naplati pretplate za HRT zaradili 20 milijuna kn

Zarada odvjetničkih ureda koji rade s HRT-om u ovoj se godini gotovo udvostručila. Od pretplata su najviše zaradili Hanžeković i Radaković, čak 11,220.271 kuna
Vidi originalni članak

Prema podacima koje je objavio GONG o zaradama odvjetničkih ureda koji rade s HRT-om, njihov promet u ovoj se godini gotovo udvostručio, a najviše su zaradili u naplati pretplate, piše Večernji list.

HRT je odvjetnicima za troškove zastupanja, osim pristojbe, do 11. svibnja isplatio 1,221.965 kuna, od čega je najveći dio, 381.086 kuna, otišao u ured Hanžeković i Radaković. Ipak, uredi su najviše zaradili od naplate RTV pristojbe, odnosno pretplate. Hanžeković i Radaković tako su dobili 11,220.271 kuna, a slijede ih Leko i partneri. 

Svota koja je isplaćena u prvih pet mjeseci gotovo je ista kao svota isplaćena u cijeloj 2011. godini. 

U GONG-u su odgovor o tome tko i za koliku naknadu zastupa HRT čekali sedam mjeseci, a HRT im je podatke predao nakon naređenja Agencije za zaštitu osobnih podataka. Zbog visokih iznosa koje dobivaju odvjetnički uredi nametnulo se pitanje što radi pravna služba HRT-a. S javne televizije su objasnili da samo četvero ljudi radi u njihovoj pravnoj službi zbog čega se ne stignu baviti i ovrhama, a tvrde i da nemaju troškove za angažiranje odvjetnika koji se naplate od ovrha i opomena. 

Naime, na dug od nekoliko stotina kuna za neplaćanje pretplate plaća se 1000 kuna troškova odvjetničkom uredu.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • ludom 29.12.2012.

    Taj Hanžeković se negdje spominje zajedno sa ministrom financija, pa je valjda barem tu sve jasno. Uzgred, meni su zbog nemogućnosti plačanja pretplate na vrijeme bezobzirno ukrali novaca i novaca. A to vam je veza, HRT- Hanžeković- FINA- ministarstvo financija- vlada. A taj lopov radi sve po "zakonima" ove banana države. I nitko mu ništa ne može, jer, prvo advokat je, a drugo ima novce ukradene "po zakonu", te dobre veze među likovima iz politike. Znam pouzdano da ti lopovi naprave poštena čovjeka beskućnikom preko noći, a da ne trepnu svojim lopovskim očima.

  • Franjo Domanski 29.12.2012.

    Legalno reketarenje i kamatarenje !!! A ta odvjetnićka društva su prava zloćinačka organizacija !!!

  • NikolaŠkarica 28.12.2012.

    Kriminalna aktivnost po ovršnim postupcima ministara: Šukera i Linića poznata je od 1.1.2011g. putem odvjetničkih ureda, javnih bilježnika, FINE, banaka i ministarstava. Prosto ne mogu vjerovati da je ekipa GONG-a, te novinari:T.Legin, H.Pavić, M.Horvat i T.Kvarantin imali hrabrosti iznijeti podatke o glavnim akterima Hanžeković i Radaković, akterima legalnih kriminalnih aktivnosti u lijepoj nam lopovskoj. abdhr

Komentiraj...
Vidi sve komentare