To je to što me zanima!

Odvjetnici od Ustavnog suda traže izuzeće od fiskalizacije

Prema Ustavu je odvjetništvo samostalna i neovisna služba, a ne gospodarska djelatnost. U svim zemljama EU-a su izuzeti od uvođenja fiskalnih blagajni
Vidi originalni članak

Ustavnom sudu podnesen je prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o fiskalizaciji u dijelu u kojem se odnosi na odvjetnike, temeljem odluke Upravnog odbora Hrvatske odvjetničke komore (HOK), piše Večernji list. Prema Ustavu je odvjetništvo samostalna i neovisna služba, a ne gospodarska djelatnost. 

- Zbog toga su odvjetnici izuzeti od uvođenja fiskalnih blagajni u svim zemljama članicama EU-a i 110 zemalja članica Međunarodne unije odvjetnika - kaže predsjednik HOK-a Robert Travaš. 

Naglasio je i kako je to isključivi razlog podnošenja prijedloga, a ne izbjegavanje plaćanja poreza. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Lori Loredana 09.01.2013.

    pa narode, kako bi oni pristali na fiskalizaciju, pa onda ne bi mogli krasti. tarife su im ogromne ali još nikada, ali nikada nisam čula od nekoga da je dobio račun od odvjetnika. to je odlična djelatnost za lov u mutnom. sada se pozivaju na zapad, ali ne kažu kako su odvjetničke tarife na bogatom zapadu puno jeftinije nego u hrvatskoj. nema nikakvog izuzeća, svi trebamo podjednako podnijeti tertet krize, bogatim odvjetnicima koji oduigovlaće s parnicama biti će puno lakše nego narodu!!! kako ih samo nije sramota tražiti nešto da ih zaobiđe što je pravda, a pravda je da svi plaćamo porez od svoje zarade! nije mi jasno čega se boje ako uredno plaćaju porez na svoju zaradu, što je tu sporno. dragi odvjetnici svoje obveze prema državi treba plaćati, pa nije li sramota to što sada tražite, ali u tome nesmijete uspjeti, tu je država na ispitu !!!!!!!

  • 09.01.2013.

    Ja tu doista ne vidim nikakav problem?Čemu vas izuzeti ako pošteno podmirujete davanja prema državi?!Problem je što odvjetnici u EU uredno prijavljuju svoje prihode i ne pljačkaju svoje stranke,a vi...........znate to i sami bolje nego mi.Trebaju vama,trebaju fiskalne blagajne.

  • nlukac11 09.01.2013.

    da izdaju račune za svoje (ne) usluge - bi se čovek zamislil- ali možda- možda ih ovodonekle vrat u normalu- ali našli buju oni več kakovu rupu u zakonu1

Komentiraj...
Vidi sve komentare