To je to što me zanima!

Odvjetnik: Čačiću hrvatski sud može dati samo uvjetnu kaznu

Damir Primorac kaže kako domaće pravosuđe ne smije ulaziti u činjenični supstrat mađarske presude. Kaznu može smanjiti, pretvoriti u uvjetnu, ali ne i povećati
Vidi originalni članak

Ako Radimir Čačić bude dobio odobrenje da služi kaznu u Hrvatskoj, može mu se kazna preinačiti u uvjetnu. To je za Slobodnu Dalmaciju ustvrdio odvjetnik Damir Primorac, bivši sudac. 

- Prvo je potrebno da osuđena osoba zatraži od suda u Mađarskoj da mu se omogući izvršenje kazne u matičnoj državi. Ako Vlada Hrvatske prihvati izvršenje sankcije, slučaj prelazi u domaću nadležnost. Sud tada mora zakazati ročište i utvrditi je li osuđenik hrvatski državljanin, strana presuda pravomoćna i je li djelo koje za koje je osoba osuđena prema našem zakonu. Ako su ti uvjeti ispunjeni, Sudsko vijeće donosi presudu u ime Republike Hrvatske – kazao je Primorac za Slobodnu Dalmaciju.

Kaže kako domaće pravosuđe ne smije ulaziti u činjenični supstrat mađarske presude. Kaznu može smanjiti, pretvoriti u uvjetnu, ali ne i povećati.

>>> Više pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji

Idi na 24sata

Komentari 212

  • micca 07.12.2012.

    Neka kaznu odsluži u Mađarskoj ionako je istu tamo zaslužio,a što se tiče visine kazne definitivno je mala,a ubio je dvoje ljudi.Sigurno se naša Država za njega tamo založila,jer ja bi za istu dobla puno,puno više!!

  • bozidar vesic 30.11.2012.

    bio lopov i neznalica i ostao kao i gazda!!!!

  • antiprotiv 21.11.2012.

    Malo sutra sam se nadaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare