To je to što me zanima!

Odvjetnik Hodak: Francišković mora natrag u pritvor. Visoki kazneni sud usvojio je žalbu

Francišković je izašao na slobodu u studenom iz pritvora u zagrebačkom Remetincu. Tamo je proveo godinu dana. U četvrtak je njegov odvjetnik na Facebooku objavio da Francišković mora natrag u pritvor
Vidi originalni članak

Zvonimir Hodak, odvjetnik Marka Franciškovića koji je godinu dana proveo u istražnom zatvoru zbog optužbe za poticanje na terorizam, objavio je da njegov klijent opet mora u pritvor. 

- Čuli ste za izraz "pravosuđe s posebnim potrebama". Marko Francišković mora natrag u pritvor. Tužilaštvo u godinu dana nije uspjelo dignuti optužnicu. Što više, nije uspjelo saslušati ni jednog svjedoka - napisao je Hodak. 

- No, Visoki kazneni sud usvaja žalbu DORH-a i vraća Franciškovića u istražni zatvor. Dragovoljac Domovinskog rata, otac petero djece, sada čeka i šesto, zna što je pravosuđe s posebnim potrebama. Da je bar sin poznate sutkinje, ali sad je kasno žaliti za tim privilegijama. Borba traje i dalje - napisao je. 

PORUKE MRŽNJE Draženu K. našli oružje, sudi se Bezukovom kumu, Francišković čeka optužnicu: 'Službe su loše'

Podsjetimo, Francišković je izašao na slobodu u studenom iz pritvora u zagrebačkom Remetincu. Tamo je proveo godinu dana. Istražni zatvor ukinulo mu je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, odbivši prijedlog državnog odvjetništva da mu se istražni zatvor produlji. 

Francišković je završio u istražnom zatvoru nakon što je sa suprugom Lanom i Natkom Kovačevićem optužen za javno pozivanje na terorizam.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Terete ga da je od 13. studenog 2021. do 1. prosinca 2021. u više gradova istupao na neprijavljenim javnim prosvjedima održanima na anticovid prosvjedima i s njih, preko videosnimki koje je objavljivao na društvenim mrežama, pozivao građane Hrvatske, kao i izvan nje, na mobilizaciju i napade na tjelesni integritet članova vladajućih državnih struktura, zauzimanje javnih objekata i na druge nasilne metode za smjenu demokratski izabrane vlasti te ignoriranje sredstava javnog priopćavanja.

PROŠLO BEZ INCIDENATA Nije potvrđena optužnica protiv Franciškovića: Desetak građana okupilo se kod suda u Zagrebu

Franciškovića terete da je djela za koje je optužen počinio i dok je bio u istražnom zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • yocko 23.12.2022.

    Zašto se ništa ne poduzima za šverc droge i duhana,i to od strane državnih institucija,zna se tko grne lovu.

  • Origano10 23.12.2022.

    Plen ki mun u akciji.

  • Truth69 23.12.2022.

    Ovo narod ne zanima, zanimaju nas samo nasi vatreni bosanci I njihovi transferi, meni je odmah toplije kada se neki nas igrac proda I budem sit I sretan. Erceg Bosnoooo srce ponosnoooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare