To je to što me zanima!

Odvjetnik: Razočarani smo što Josip Perković još nije izručen

Davor Prtenjača, odvjetnik supruge ubijenog Stjepana Đurekovića, rekao je kako imaju apsolutno povjerenje u Europsku komisiju, ali i Saveznu Republiku Njemačku
Vidi originalni članak

Davor Prtenjača, odvjetnik supruge ubijenog Stjepana Đurekovića, komentirao je za Dnevnik Nove TV neizručenje Josipa Perkovića i rekao kako su razočarani jer Perković još nije u Njemačkoj, a nadaju se da će do toga doći. 

- Imamo apsolutno povjerenje u Europsku komisiju, ali i Saveznu Republiku Njemačku da će oni i dalje raditi veliki pritisak ne samo na hrvatsku Vladu nego i na sve druge hrvatske institucije da se Josip Perković, i prije nego što se promijeni 'Lex Perković', izruči Njemačkoj - rekao je odvjetnik.

Objasnio je kako u Njemačkoj za teško ubojstvo nema zastare pa se Perkoviću tamo sigurno može suditi, te da Hrvatskom saboru i odvjetnicima mora biti jasno kako se u ovom slučaju ne radi o zastari jer se sve radi po njemačkom zakonu, s obzirom da se kazneno djelo dogodilo u Njemačkoj.

Krichbaum: Važno je nastaviti vršiti pritisak na Hrvatsku

Idi na 24sata

Komentari 110

  • poštenjak 28.09.2013.

    Nešto se baš i ne uklapa dobro u ovoj priči. Nisu mi najjasniji motivi obitelji Đureković za angažman po ovom pitanju. Ako se dobro sjećam, Đureković nije bio nikakav politički emigrant, nego čovjek, koji je sa ukradenim novcem i ljubavnicom zdimio u Njemačku. Svi koji ga smatraju nekakvim borcem za domovinu, trebali bi znati da je on u Jugi bio vrlo moćan, dobro plaćen, podoban... I kakav to čovjek ( a većina ovdje komentirajućih ga smatraju domoljubom, pozitivcem ) pobjegne van, a vlastitu obitelj ostavlja na milost i nemilost zloj komunističkoj čizmi ? Ili komunisti nisu bilo baš tako loši, ili Đureković nije bio baš tako dobar. Birajte.

  • poštenjak 28.09.2013.

    Odvjetnik obitelji Đureković je nepismen, ili koji mu je vrag ? Radi se po njemačkom zakonu, jer je u Njemačkoj počinjeno kazneno djelo. Tako se i za Glavaša radilo po našem zakonu, pa je zdimio u Bosnu. Bosanci ga nisu ni izručili, ni zatvorili, sve dok nisu i sami uskladili zakon. Isto to se treba dogoditi i kod nas. I događa se.... Ali razumijem, odvjetniku je ionako važno samo oguliti klijenta, koga briga za pravdu.

  • nevjerni_vjernik 28.09.2013.

    Odvjetnik: Razočarani smo što Josip Perković još nije izručen....A danas u onoj bljuvotini od Jutarnjeg lista piše........kako je premijer slomio Riding ....i kakav je heroj ispao.......Pobjednik.....i kako ništa ne mora.....Čak ga i zagovaraju u toj njegovoj sramnoj raboti....a tko drugi nego onaj buljavi porezni pljačkaš Butković.Ali Boljavko.....vlast će se promijeniti a tvoj dug će ostati.I što onda ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare