To je to što me zanima!

Odvjetnika prije pet godina bilo 3000, dok ih je danas čak 4200

Hiperprodukcija: Oštrija konkurencija, sve manje klijenata koji 
plaćaju i država koju moraju namiriti čim izdaju račun, neovisno kad se naplati, baca odvjetnike u očaj
Vidi originalni članak

Što? Zar 900.000 kuna? šokirano je jedan od okrivljenih u aferi Spice gledao u račun koji mu je ispostavio ugledni zagrebački odvjetnik. Navodno je klijent rekao kako ima samo 460.000 kuna te da će ostatak platiti kada bude mogao. 

Bila ova priča točna ili ne, ukazuje na dvije stvari: da su odvjetnici uvijek bili dobro plaćeni te da sada imaju problema s naplatom pa su neki od njih poslovnu godinu završili u minusu. 
Prema pisanju nekih medija, u 'crvenome' je završio i jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika, Anto Nobilo.

- Jako me iznenadio podatak da mi je odvjetničko društvo ostvarilo gubitak od 476.000 kuna - rekao je Nobilo.

>>> Cijeli članak pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 18

  • trešnja 02.10.2011.

    Nek se javi netko tko je od odvjetnika dobio službeni račun !!! Sve rade bez računa i bez predočavanja stranki o isplati novca u slučaju kad do isplate dođe. Presudu i rješenje o presudi o visini odštete dobivaju oni, a ne stranka, a oni ti isplate koliko hoće. Moje osobno iskustvo, ali nakon 38 godina povlačenja predmeta po sudu više nisam imala snage komplicirati i tražiti svoja prava. Radilo se o isplati zbog pogibije u prometnoj nesreći. Nemojte mi samo spominjati odvjetnike, jer to je jedna školovana i legalna banda koja naplačuje zrak u svojim kancelarijama. Sada kukaju jer narod više nema novaca ni da istuži svoja prava, a njih se narojilo ko muha, a svi žive na visokoj nozi !!!!

  • arsenalist 02.10.2011.

    naj amoralnija profesija,krvav je to novac,i onda se čude kad im se dogodi slučaj Hodak...

  • slavic 02.10.2011.

    kad znaju kako zaraditi brdo love na brzinu ništa nisu bolji od političara!On zaradi jednom odlazak na sud a ako su oštete u pitanju dobi postotak od države i klijenta to neko ne zaradi cjeli mjesec!

Komentiraj...
Vidi sve komentare