To je to što me zanima!

'Oficir me pijan pregazio autom i ostao nekažnjen'

MONSTRUM ZA VOLANOM: Zoran Marjanović (53), bivši oficir JNA je prvo dijete pijan udario 1990. Drugo je ubio 18 god. kasnije u Leskovcu
Vidi originalni članak

Na tri i pol godine zatvora Okružni sud u Leskovcu nedavno je osudio Zorana Marjanovića (53). Taj je bivši oficir JNA 8. prosinca 2008. u Leskovcu autom naletio na Slobodana Rajkovića, koji je na biciklu vozio unuka Veljka (8). Dječak je umro nakon dva dana. Marjanoviću su izmjerili 2,12 promila alkohola.
Obitelj je ogorčena malom kaznom. No nikakvu kaznu za slično kazneno djelo oficir nije dobio u Hrvatskoj. Prije 19 godina 28. veljače u Bjelovaru s 2,5 promila pregazio je Sandru Pranjić (32). Bilo joj je 13 godina.
- Sjećam se sumraka i novog Ponija. Vozila sam uzbrdo... A onda sam se probudila na intenzivnoj - priča Sandra. Iz bjelovarske vojarne, u kojoj je radio, autom je izjurio oficir Marjanović. Djevojčici je slomio zdjelicu i koljeno. Sandra i danas ima glavobolje te bolove u zdjelici i kukovima.
- Oficir mi je dolazio kući i nagovarao me da lažem. Najgore mi je bilo na sudu. Vikao je na mene i pred vojnim sucem tražio da lažem kako sam se ja biciklom zabila u njega - sjeća se Sandra. Policija je oficira kazneno prijavila, a spise je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo. No prijava, optužnica ni zapisnik sa suda - ne postoje.
- Na jedinom je ročištu Marjanović tvrdio da nije pio, a imao je 2,5 promila! Branio se da je popio litru konjaka zbog šoka, ali nakon nesreće - kaže Sandrina majka Ankica Šinik.
Jednako se branio i u Srbiji, kamo je pobjegao 1993. godine. Tvrdio je da je u bicikl udario trijezan i da se napio nakon toga. No svjedoci su rekli da je bio vidno pijan i da je nakon nesreće pobjegao u gostionicu i nastavio piti.
- Da su ga kaznili, dijete iz Leskovca bilo bi živo -  ogorčena je Sandra.

"MARJANOVIĆ NIKAD NIJE BIO TRIJEZAN"
Bjelovarčani se sjećaju oficira Marjanovića. Kažu kako mu je jedini moto bio jesti i piti. Svjedoče da gotovo nikad nije bio trijezan. Kažu kako je bio ekscesan, pijan se često sukobljavao u lokalnim gostionicama. No bila su to, kako kažu, “JNA vremena”, u kojima je Marjanović imao apsolutnu zaštitu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • pravihrvat 13.12.2009.

    EKSKLUZIVNO ispovijest od žene koju je predsjednicki kandidat Dragan Primorac istukao http://static.nacional.hr/img/20a6f43d4fb81ed04db56591a51f21f1_large.jpg

  • vea 13.12.2009.

    @dusask-ne mislim da je prevelik naglasak na to da je oficir JNA,zato sto je upravo zbog toga i prije izbjegao pravdi

  • maštrapan 13.12.2009.

    Takvi su bili oficiri! A tek, oficiruše!

Komentiraj...
Vidi sve komentare