To je to što me zanima!

Oglasila se i Udruga Franak: 'Molimo ljude da budu strpljivi'

Očito Vrhovni sud nije imao snage za odluku koja bi do kraja razjasnila dilemu na što građani zapravo imaju pravo pa su im ponudili mrvice, komentirali su situaciju i u MOST-u
Vidi originalni članak

Ovih dana dat ćemo detaljnije mišljenje o svemu tomu, s tim da to shvaćanje nije još prošlo sudsku evidenciju pa ima teoretske šanse da bude srušeno, jer s pravom nema apsolutno nikakve veze, priopćili su na Facebook stranici Udruge Franak.

BIJES ZBOG ODLUKE O FRANKU Aleksić bijesan na Vrhovni sud: 'To je politička, zločinačka odluka koja koristi lopovima'

Vrhovni sud dovršio je raspravu u slučaju švicarskog franka, prihvativši pravno shvaćanje prema kojem korisnici koji su konvertirali kredite u eure imaju pravo na isplatu zateznih kamata.

- Pravnim shvaćanjem 13 sudaca GO VSRH odlučilo je da potrošači s konverzijama imaju pravo samo na zatezne kamate na iznose preplata utvrđenih konverzijskim izračunom, i to zzk koje teku do dana konverzije. To je između 5% i 10% ukupnih iznosa obeštećenja na temelju prava na punu restituciju - dodali su iz Udruge.

Ljude mole za strpljenje dok ne odluče kako dalje.

- To je jedna politička kuhinja, i nije nam jasno odakle im uopće ta suluda ideja koje opet nema u tužbenim zahtjevima. Uglavnom, pravno shvaćanje nije pravno utemeljeno, ali svejedno može biti amenovano. Molimo da budete strpljivi, i pričekate da analiziramo i odlučimo kako dalje - napisali su.

Cijelu situaciju komentirali su i na službenoj Facebook stranici MOST-a.

- Odluka Vrhovnog suda samo djelomično ide u korist 55 000 građana, korisnika kredita u švicarskim francima.  Problem je u tome što se suci Vrhovnog suda nisi mogli dogovoriti imaju li ili nemaju građani pravo na nadoknadu svih preplaćenih kamate zbog nepoštenih promjena kamatnih stopa i ništetnih odredbi ugovora, pa su im samo uvažili pravo na zatezne kamate. Tako su bankama uštedjeli 20-ak milijardi kuna! - napisali su i dodali:

- Očito Vrhovni sud nije imao snage za odluku koja bi do kraja razjasnila dilemu na što građani zapravo imaju pravo pa su im ponudili mrvice.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Opsjena 21.12.2022.

    Potpora Aleksiću u borbi za prava dužnika oguljenih do kože! Treba mu čestitati na upornosti. Nemam kredit ali sam na strani mojih oštećenih sunarodnjaka.

  • Dory Ri.. 21.12.2022.

    ne razumjem cemu tolika zurba....strpljen spasen....

  • Anu 21.12.2022.

    A šta drugo očekivati od vrhovnog suda u državi,koju vodi zločinačka organizacija,nego zločinaćku presudu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare