To je to što me zanima!

Oglasili se: Evo što je direktor Sberbanke poručio Todoriću...

Predstavnici Sberbanke prvi put su se javno oglasili o svojim planovima s Agrokorom. Kažu kako će poštovati strukturu zadanu zakonom kako bi zadovoljili glavne vjerovnike
Vidi originalni članak

Drugi glavni vjerovnici su najavili kako će razgovarati o postavljanju svojih predstavnika u upravna tijela Agrokora, rekao je Bloombergu prvi zamjenik direktora Maxim Poletaev, prenosi Express.hr.

Vjerovnici traže kontrolu nad tekućim poslovanjem te žele mogućnost "brzinskog reagiranja na promjene". Poletaev kaže kako će poštovati strukturu zadanu zakonom kako bi zadovoljili glavne vjerovnike, a dioničari potvrđuju kako su spremni razgovarati o opcijama.

- Mi ne želimo preuzeti tvrtku i ne razmišljamo o toj opciji - kažu iz Sberbanka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oni, kao i drugi vjerovnici, pripremaju tromjesečni plan likvidnosti koji bi trebao biti odobren do utorka. Poletaev je rekao kako još ne mogu procijeniti koliko je dodatnog financiranja potrebno, no vjeruju kako se iznos može znatno smanjiti nakon razgovora s glavnim dobavljačima. Unajmili su stručnjake jer žele razumjeti zašto se tvrtka sa stabilnim poslovanjem suočila s krizom likvidnosti, a nakon što se ta glavna kriza riješi, Sberbanka će razmišljati o mogućnosti dugoročnog restrukturiranja duga Agrokora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vjerojatno će imati smisla da prodamo neke dijelove tvrtke koji nisu bitni za temeljno poslovanje, kao i da potražimo investitore s ogromnim iskustvom u toj industriji - rekao je Poletaev.

>>> Više pročitajte na Expressu

Idi na 24sata

Komentari 197

  • MarijanMioljevic 25.03.2017.

    Ulazi čovjek u pekaru i traži jedan kruh?! 12 kuna, kaže prodavač. 12 kuna,zaprepašteno će kupac?? E, jebiga,odgovara prodavač...3 kn za kruh, 3 kn za SDP, 3 kn za HDZ i 3 kn za spas Agrokora! Šta će, čovjek kod kuće ima djecu, moraju jesti, pa uzme kruh i ode. Dodje sutra ,traži kruh i daje 12 kn, prodavač mu vraća 3 kn. Što je sad ovo,pita čovjek? A, prodavač će: nema kruha!

  • ivan.biljan68 19.03.2017.

    BROCKER pravo izjavljuješ...sve je počelo od DR.Tuđmana,koji je krio novac,a kad ga je A.Lepej otkrila,dobila je otkaz...eto ti pravde,otkriješ lopinu i najebeš...a ima i DANAS "Tuđmana" u vidu Kalmete i ostalih HDZ --obvioh mafijaša,samo,kome reći??.

  • ivan.biljan68 19.03.2017.

    Lako je glumatati tajkuna,al je gadno biti tajkun pun dugova...nešto poput Kerumčine ( Kerum)to je kao kula od karata,samo se jednog dana SRUŠI.

Komentiraj...
Vidi sve komentare