To je to što me zanima!

Oglasili se iz Sberbanke: Stigao nam je sav novac iz Emirata, nemamo više udjela u Fortenovi

Sberbankova prodaja udjela u Fortenovi dovršena je 31. listopada 2022. u skladu sa svim međunarodnim pravilima i standardima, priopćili su iz Sberbanke
Vidi originalni članak

O kupovini Sberbankovog udjela u Fortenova grupi od strane arapskog investitora oglasila se sada i sama Sberbanka.

- Sberbankova prodaja udjela u Fortenovi dovršena je 31. listopada 2022. u skladu sa svim međunarodnim pravilima i standardima. Kupac je veliki investitor iz UAE. Sber je cjelokupni iznos primio 31. listopada, Sber više nije dioničar te tvrtke i nije s njom povezan, ali joj želi daljnji uspjeh u razvoju na međunarodnom tržištu. Obavijest o promjeni vlasništva poslana je tvrtki u skladu sa zakonom: to mora biti učinjeno u roku od 7 dana od trenutka transakcije - navode iz Sberbanke.

NOVI STRATEŠKI PARTNER Investitor iz Emirata kupio udio Sberbanka. Fortenova: 'O tome nemamo službena saznanja'

Podsjetimo, kratkim priopćenjem ruskog Sberbanka sinoć oko 21 sat započela je drama puna obrata oko sudbine Fortenove.

Ruska je banka, kako je prenio Reuters, objavila kako je njezinih 43% udjela u hrvatskoj kompaniji kupio Saif Bin Markhan Alketbi, ulagač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Alktebi od 2009. godine radi kao generalni direktor ureda krunskog princa Dubaija, šeika Hamdana. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • brutalni 06.11.2022.

    Todoric je pokro Agrokor,dobavljačima nije platio velike iznose i uzto još se i zadužio.Daje pravosuđe kako treba već bi bio na Gplom otoku.A sve stoje država uložila i spasila radna mjesta platili smo ili plaćamo još uvjek mi.Zidotica ovo nezabrinjava.Lopina će uz pomoć lovine Nobila još izvući miloone i milione kao tobože oštećen.Znaju dobavljači kako se ponašao i koliko im je bio dužan.Drzava nije imala izbora.Ali po običaju naše sudstvo je katastrofa i treba ga raspustio i dovest mlade I nekorumpirane i kojima će biti zabranjeno političko djelovanje.

  • 03.11.2022.

    Pametni ljudi su prodali svoj udio i maknuli iz ovakvog sustava.

  • Dovla25 03.11.2022.

    Pa nije ni čudo kaj su iz ine izvukli milijardu,kak su sposobni još je i dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare