To je to što me zanima!

Oglasio se i Trump: Osudio je nasilje, ali ni riječi o opozivu

Na kanalima Bijele kuće objavili su video u kojem Donald Trump govori pomirljivo i osuđuje nasilje. Kaže i da su ga iz Tajne službe izvijestili o najavama prosvjeda na dan inauguracije te je pozvao na nenasilje
Vidi originalni članak

Nakon opoziva u Predstavničkom domu Kongresa, Donald Trump večeras je na službenim kanalima Bijele kuće objavio video poruku u kojoj nije spomenuo sam opoziv, ali je osudio nasilje i pokušaje gušenja slobode govora nazvao pogrešnim i opasnim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tu je vjerojatno mislio na njegove blokade na društvenim mrežama, ali i na gušenje aplikacije Parler. 

Istaknuo je da je nasilje naljutilo milijune Amerikanaca.

- Želim biti jasan. Nedvosmisleno osuđujem nasilje koje smo vidjeli prošli tjedan. Nasilje i vandalizam nemaju mjesta u našoj zemlji i u našem pokretu da učinimo Ameriku opet velikom koji je uvijek bio oko zaštite vladavine prava, podrške za muškarce i žene u policiji i održavanju naših najsvetijih tradicija i vrijednosti. Nasilje gomile ide protiv svega u što vjerujem i svega za što se zauzima naš pokret - rekao je.

Pritom još jednom nije preuzeo dio odgovornosti za svoje izjave koje su prethodile neredima u Washingtonu.

POVIJESNI OPOZIV DONALDA TRUMPA Demokrati moraju pridobiti 17 republikanaca: Hoće li i drugi opoziv Trumpa zapeti u Senatu?

Dodao je kako niti jedan njegov istinski pristaša ne bi podržao političko nasilje ili iskazao nepoštovanje prema policiji ili zastavi te prijetio ili zlostavljao druge Amerikance.

- Ako činite to, vi ne podržavate naš pokret, napadate ga. I napadate našu zemlju. To ne možemo tolerirati - rekao je Trump o onima koji su u nasilju nosili njegove MAGA oznake i šilterice.

Istaknuo je da smo u prošloj godini vidjeli rast političkog nasilja i da to mora prestati. Kaže da nema opravdanja za političko nasilje bez obzira na stranu kojoj netko pripada.

Nastavio je da će one koji su sudjelovali u pobuni i neredima na Capitolu biti dovedeni pred lice pravde.

Dodao je i da su ga iz Tajne službe izvijestili o najavljenim prosvjedima u glavnim gradovima na dan inauguracije te je pozvao na nenasilje, poštovanje zakona i suradnju s policijom. Dodao je da će u Washingtonu biti tisuće vojnika kako bi inauguracija prošla sigurno i mirno.

- Želim reći i par riječi o napadu na slobodu govora bez presedana koji smo vidjeli ovih dana. Ovo su teška i napeta vremena i pokušaji cenzuriranja građana su pogrešni i opasni. Ono što nam treba je da slušamo jedni druge, a ne da se ušutkavamo - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 203

  • stara moja 14.01.2021.

    izgovara osudu a lice mu govori " gazite"

  • 14.01.2021.

    Svi koji podržavaju ovakvog trumpa očito bi željeli da se naš predsjenik ponaša tako. Kod takvih su primitivizam, bahatost i nasilje očito postali važni kriteriji današnje civilizacije.

  • 14.01.2021.

    takve i mi imamo ovdje .. dirni ih dirnuo si u osinje gnjezdo

Komentiraj...
Vidi sve komentare