To je to što me zanima!

Uhvaćen i drugi signal: Avion je namjerno izbjegavao radare?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Neki mediji spominju i treći signal. Nije potvrđeno da signali pripadaju crnoj kutiji iz aviona. Uočeno je i nekoliko bijelih objekata oko 90 km dalje od lociranih zvukova
Vidi originalni članak

Let MH370 Malaysia Airlinesa letio je sjeverno od Indonezije i putujući prema jugu Indijskog oceana, potvrdili su iz malezijske vlade, piše CNN.  Prema tim informacijama, avion ni u jednom trenutku nije ušao u zračni prostor Indonezije. Do tog su zaključka došli istražitelji nakon što su pregledali radarske zapise susjednih zemalja.

Prema izvoru iz vlade, zrakoplov je vjerojatno namjerno letio duž rute kojom se izbjegava radare.

Uhvaćen i drugi signal

Na južnom dijelu Indijskog oceana od subote je otkriveno nekoliko signala, ali još nije potvrđeno potječe li i jedan od njih crnoj kutiji nestalom zrakoplovu, piše CNN.

Brod britanske kraljevske mornarice na putu je prema području za koje je kineski brod izvijestio da je očitao elektronske signale, najmanje dva, a neki mediji spominju i tri, potvrdio je Angus Houston, australski zapovjednik koji je ujedno i koordinator potrage. Drugi je puls uhvaćen s lokacije dva kilometra udaljene od prve, a baš kao i prvi izgubio se nakon oko minutu i pol.

Houston je izjavio na izvanrednoj konferenciji za novinare kako je riječ o 'značajnom i ohrabrujućem tragu' u potrazi za olupinom aviona.

Uz signale otkriveno je i nekoliko bijelih objekata oko 90 kilometara dalje od detektiranih zvukova. 

Na lokaciju gdje su signali uočeni poslane su dodatne pomorske snage, uključujući britanski brod HMS Echo i australski ADV Ocean Shield, koji su opremljeni uređajima za otkrivanje signala crne kutije. Ocean Shield će doći nešto kasnije jer prvo mora obaviti detaljnu inspekciju trećeg signala koji je sam zabilježio na potpuno drugoj lokaciji.

Crne kutije odašilju signal oko mjesec dana, a zrakoplov je nestao 8. ožujka, tako da je ostalo malo vremena za njihov pronalazak. 


Idi na 24sata

Komentari 42

  • ivancha1 06.04.2014.

    Kako su se signali izgubili nakon minutu i pol kad šalju ping svake sekunde?

  • Ahileja 06.04.2014.

    Dokaz kako se tehnički zanemaruje usavršavanje civilnog zrakoplovstva u odnosu na vojno.

  • igorimartina 06.04.2014.

    dosadni ste više svi u *urac neće nač taj avion pitaj Boga do kada.. I šta je najbolje raže ga na krivom mjestu.. Pouzdani izvori kažu da se avion nalazi na tajnoj lokaciji u tajnoj bazi na eksperimentiranju što aviona što ljudi. i da ćak desetak ljudi iz aviona koji su bili predstavljani kao putnici rade tamo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare