To je to što me zanima!

OI:Troje mrtvih u nesreći, hrvatski trener ozlijeđen

Peking: Autobus u kojem su bili hrvatski veslači Kušurin i Vekić te trener Milinković sudario se s kombijem. Trener Milinković ozlijedio je glavu
Vidi originalni članak

Pedesetak kilometara od Pekinga, a 500-tinjak metara od veslačke staze, jedan je kombi projurio kroz crveno svjetlo sa 70-ak kilometara na sat i zabio se u desnu stranu službenog autobusa. Upravo ispod mjesta na kojem je sjedio naš veslač Mario Vekić. Osim njega, u autobusu je još bio njegov suveslač Ante Kušurin, njihov trener Dragutin Milinković te još troje nesportaša i vozač. Trener Milinković je lakše ozlijeđen te su ga prebacili u bolnicu na šivanje glave. Troje putnika u kombiju je poginulo.
- Ja sam odmah iskočio kroz prozor autobusa jer je počeo curiti benzin i bojao sam se da ne bukne požar. Kombi se doslovce raspao, vidjeli smo dvojicu mrtvih Kineza, prizor je bio stravičan. Sreća je da sam zbog jake klime u busu imao duge rukave jer se staklo samo sasulo po meni.
Vekić i Kušurin ipak su stigli nastupiti u polufinalnoj utrci dvojca na pariće, no finale im je izmaklo za 73 stotinke.
Ozlijeđeni trener Milinković zaradio je četiri šava, a dijelovi šajbe su mu ozlijedili glavu. - Nakon udarca kombija ja sam htio prijeći na drugu stranu autobusa, ali me tad nešto udarilo u glavu i izgubio sam svijest - opisao je situaciju trener Milinković.



MARIO VEKIĆ
kaže da je udarac bio tako jak da se autobus zaljuljao i pokupio stup semafora.

ANTE KUŠURIN je izvukao krvavog trenera iz autobusa. Da je bilo više putnika u busu, prevrnuli bi se.

DRAGUTINA MILINKOVIĆA šivali su u Olimpijskom selu u Pekingu, dobio je antibiotike i, srećom, dobro se osjeća.


SUPRUGA PANIČNO NAZIVALA HTV

Supruga Ljiljana za nesreću je saznala iz medija, s interneta ili televizije. Bilo je nemoguće da se odmah čujemo pa je nazivala čak i HTV da dobije bilo kakvu vijest o meni. Onda je saznala da je sve u redu, a nešto kasnije ipak smo se čuli. Ma ja sam dobro, evo već se šećem Olimpijskim selom, rekao je Milinković.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sasapref 13.08.2008.

    Mogu da se kladim da je kombi vozio Srbin,samo novinar nije hteo da objavi.

  • god of war 13.08.2008.

    a jebemuz,koja sranja..i to baš da se dogodi kada ste na utrku išli...a uvijek smo mi imali takvog peha...šteta..ali dobra vožnja momci,glavu gore!! nije sve izgubljeno!!!

  • allissya 13.08.2008.

    grozno. Mrzim kad se piše da su naši veslači neozlijeđeni, a imena poginulih niti blizu. Bili oni kinezi, japanci, crnci ili bijelci svi smo stvoreni od istog Boga. Svi su oni ljudi koje treba suosjećati. a ne reči sreča da su poginuli samo kinezi, to je tako grozno. što on nije čovik od krvi i mesa kao i ja, ti i svi mi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare