To je to što me zanima!

Stiže opaki Matthew, najjači uragan u zadnjih devet godina

Uragan Matthew ojačao je u subotu te postao najjača karipska oluja u posljednjih devet godina kad je krenuo prema Jamajci i Kubi brzinom vjetra od 260 kilometara na sat...
Vidi originalni članak

Uragan Matthew ojačao je u subotu te postao najjača karipska oluja u posljednjih devet godina kad je krenuo prema Jamajci i Kubi brzinom vjetra od 260 kilometara na sat, snage dovoljne da razara kuće.

Uragan Matthew nalazi se oko 700 kilometara jugoistočno od Kingstona na Jamajci, a američki državni centar za uragane (NHC) svrstao ga je u 5. najjaču kategoriju prema Saffir-Simpsonovoj ljestvici uragana.

Predviđa se da će najjači uragan na Atlantskom oceanu od Felixa 2007. stići u ponedjeljak do južne obale Jamajke, gdje je glavni grad Kingston i jedina rafinerija nafte. Nevrijeme bi moglo pogoditi glavna turistička područja na otoku poput Montego Baya na sjeveru.

- Vlasti su na stupnju najviše pripravnosti, rekao je Robert Morgan, glasnogovornik premijerova ureda.

- Nadamo se da nas uragan neće pogoditi, no ako se to dogodi potrudit ćemo se da budemo na najboljem mogućem mjestu, kazao je.

- Mjesne službe za pomoć u katastrofama, policija i vojska stavljeni su u stanje pripravnosti a širom otoka otvorena su skloništa, rekao je Morgan.

Unatoč sunčanom vremenu i tek nekolicini tamnijih oblaka, mnogi stanovnici Kingstona pripremili su zalihe pitke vode i hrane.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • TITO LEGENDA HEROJ 01.10.2016.

    trebao bi nama jedan,

  • 779danai4ure 01.10.2016.

    kad zapuše senjska bura ili sinjska ovisi nema onda mrdanja...

  • darac24 01.10.2016.

    Kad bi taj uragan vidio buru, usro bi se od straha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare