To je to što me zanima!

Oko predsjednika Izraela su bile stotine specijalaca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Shimon Peres je među najštićenijim državnicima. Pri siječanjskom posjetu Berlinu čuvalo ga je oko čak 3000 policajaca, a ulice su bile zatvorene
Vidi originalni članak

Nakon američkog predsjednika, šefa izraelske države tretiraju kao najugroženijeg svjetskog lidera. Mnogobrojne islamističke terorističke skupine Peresa doživljavaju kao najvećeg neprijatelja. Vide ga kao eksponenta američkih interesa na Bliskom istoku te neprijatelja Arapa. Pri siječanjskom posjetu Berlinu Shimona Peresa čuvalo je oko 3000 policajaca, a ulice njemačke metropole kojima je išla njegova ruta danima prije posjeta bile su zatvorene. Gradom su bila razmještena čak i oklopna borbena vozila. U Zagrebu je izraelskog predsjednika štitilo više stotina policajaca, koji su pokrivali svaku točku od središta grada do zračne luke. Peres je izjavio kako nove generacije treba obrazovati da se sjećaju i poštuju žrtve. Na kraju je sudjelovao u kadišu, molitvi za mrtve, koju su predvodili hrvatski rabini Kotel Da Don i Lucijan Prelević. Nakon posjeta Jasenovcu Peres se u podne susreo s premijerkom Kosor u Banskim dvorima. Shimon Peres i Ivo Josipović sastali su se i u petak i tad rekli kako među dvjema državama nema otvorenih pitanja, ali ima prostora za još bolju suradnju Hrvatske i Izraela.

KOSOR POZVALA IZRAELSKE TURISTE
Hrvatska smatra Izrael vrijednim prijateljem, rekla je premijerka Jadranka Kosor predsjedniku Izraela Shimonu Peresu i dodala kako je potrebno poboljšati suradnju u gospodarskim odnosima dviju država. Najavila je svoj posjet Izraelu na poziv premijera Benjamina Netanyahua. Pozvala je izraelske turiste da dođu na odmor u Hrvatsku. Shimon Peres rekao je da su Izraelci jako zainteresirani za ulaganje u Hrvatskoj.

PERES SE SASTAO I S MESIĆEM
Izraelski predsjednik tijekom posjeta Hrvatskoj sastao se i s bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Bio je to kurtoazni i neformalni sastanak dvojice prijatelja, piše u priopćenju koje su poslali iz Mesićeva ureda. 


PERES I JOSIPOVIĆ: OVAKAV ZLOČIN SE NE SMIJE PONOVITI

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nniixx 25.07.2010.

    Da se razumijemo - Žao mi je svake nevine žrtve ali gledam ove naše pokvarene političare i pitam se koja je to Hrvatska majka izrodila ove pokvarenjake i da li se te majke sada prevrću u grobovima ili ako su još žive , da li se srame svojih izroda jer njihovi izrodi danas posjećuju i oplakuju žrtve od prije 68 godina dok se ni jednom rječju nisu sjetile onih naših žrtava od 1991 , od kojih je još uvijek njihova krv nije isprana i Hrvatskoj zemlji . Nisu se sjetili rana Hrvatske žrtve koje još uvijek bole , a zbog tih rana su oni sada tu gdje jesu . Sramite se naši političari i prokleto vam bilo .

  • ljutatrava 25.07.2010.

    DANAS JE TOČNO 19 GODINA OD SRPSKOG MASAKRA U ZAMLAĆI,STRUGI BANSKOJ,UNČANIMA ,KOZIBRODU,ZANIMA ME DA LI ZNA I HOĆE LI OBIĆI I TO STRATIŠTE HRVATA KOJE SU NAPRAVILE OSOBE POD KOKARDAMA I PETOKRAKOM.hRVATSKU SATRTI NEĆETE NIKADA.

  • svi_smo_doma 25.07.2010.

    Gledam jučer prilog, pita čovjek po čemu je Jasenovac dobio ime i onda prevoditelj-ica? kaže da je to vrsta cvijeta?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare