To je to što me zanima!

Okrao nepokretnu staricu, policija joj vratila novac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nepokretnoj starici Zori Crnković Babić (82) njezin je dugodišnji vrtlar Zvonko Sopić (51) iz torbice skrivene u spavaćoj sobi ukrao 9 500 kuna
Vidi originalni članak

Poznajem ga već godinama. Obavljao mi je poslove oko kuće. Uređivao mi je vrt i brinuo se o sitnim popravcima. Nikada ne bih posumnjala da bi me on okrao, rekla je starica Zora koja je već godinama prikovana za invalidska kolica. Novac joj je iz doma u Žumberačkoj 4, u Samoboru, nestao u utorak, u poslijepodnevnim satima. Taj je dan, po tko zna koji puta, pala na pod spavaće sobe, te je u pomoć pozvala Zvonka. On ju je podigao i posjeo u kuhinju, ali je iskoristio situaciju te otvorio prozor spavaće sobe u kojoj je starica prethodno u ormar ispod odjeće sakrila crnu torbu sa novcima i dokumentima. Izašao je iz kuće, uzeo ljestve i dok je starica bila u kuhinji, ušao kroz prozor te ukrao 9 500 kuna mirovinskog duga. Kada je shvatila da je okradena, pozvala je policiju i uputila ih upravo na svojeg vrtlara. On je, doznajemo, otprije poznat policiji te je istoga dana priznao drsku krađu.
 - Sve popravke i radove uredno sam mu plaćala. Poznajem ga duže od 7 godina. On je bio u ratu i, sada kada pomislim, sretna sam da me nije zbog tog novca ozlijedio -  rekla je starica kojoj je policija tijekom poslijepodneva vratila ukradene novce.
 - Da, pomogao mi je da ustanem, ali sada ga više nikada ne želim vidjeti u svojemu domu -  zaključila je starica Zora koja je, zbog izgubljenog povjerenja, željela da se objavi ime njezinog vrtlara.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • classic 16.04.2008.

    Vrlo jadno i bezdusno. Ajd da uzme od nekog normalnog i imućnog..... Onom za kojeg znam da ima bi i ja maznuo....

  • tami1 16.04.2008.

    Ako je i željela da se objavi ime vrtlara, sigurno nije željela da se objavi i njezina adresa kako bi joj novi lopovi mogli doći krasti, budući je u invaliskim kolicima. Novinari, budite oprezniji u iznošenju takvih podataka sigurnosti radil

  • blebetara 16.04.2008.

    A stvarno bi se obogatio, jadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare