To je to što me zanima!

Okršaj sa skvoterima? Riječki umjetnik nestao prije 20 dana

Alternativni umjetnik Krešo Kovačiček krenuo je u promjenu zapuštenog prostora Hartere. Sumnja se da je zbog toga došao u neugodnu situaciju te da je od tamo istjeran
Vidi originalni članak

Riječki umjetnik Krešo Kovačiček nestao je pod sumnjivim okolnostima početkom kolovoza. Njegovi prijatelji i kolege krenuli su u potragu, no kada ga nisu našli na, za njega, uobičajenim lokacijama, potražili su pomoć policije. 

-  Želio bih svim srcem da je riječ o još jednom Krešinom protestu, reakciji na bešćutnost civilizacije kojoj pripadamo, a koju on na posebno težak način podnosi kad su u pitanju određene deformacije ljudskosti. Želio bih, mada bih bio strašno ljut na njega u tom trenutku, da se odnekle pojavi i da mi kaže kako je nestao jer mu je bilo dosta svega, no pomalo se već počinjem pribojavati, jer tako dugo izbivanje bez traga i glasa za njega ipak nije uobičajeno - rekao je Krešin kolega i prijatelj, umjetnik Damir Čargonja Čarli Novom Listu

Istjerali ga skvoteri?

Ono što budi najveće sumnje, pa i nemale strahove kod njegovi prijatelja, ali i šire hrvatske likovne zajednice, je projekt koji je, pa i s potporom riječkog EPK sustava, pokrenuo prije nekog vremena. 

Kovačiček je naime već dugi niz godina pobornik sustava zbrinjavanja beskućnika u praznim gradskim prostorima. Projekt je krenuo ostvarivati u Harteri. Tamo je sredio svoj stan te je u vanjskom prostoru pokrenuo i projekt urbanih vrtova. 

 

To je, piše Novi List, zapelo za oko nekim od skvotera s riječkih, hrvatskih i međunarodnih prostora. 

Sumnja se naime da je Kovačiček zbog Hartere došao u neugodnu situaciju, da su ga za sada neidentificirani, nepoznati skvoteri istjerali, pa i pomoću brutalne sile, iz prostora Hartere.

Policijska potraga je u tijeku

- Sve je moguće. Ponavljam, poznavajući Krešinu hipersenzibilnost, moguće je da je razočaran, po ne znam koji put ponašanjem ljudske vrste, otišao u nepoznato te se duže vrijeme ne želi javljati bilo kome. No bojim se i nekih nimalo lijepih odgovora po pitanju njegove sudbine - dodao je Čargonja te dodaje da su dobili informacije da viđen u Puli, a zatim i u Pazinu. No od svega toga, kaže, na kraju nije bilo ništa. 

- Čekat ćemo da profesionalci u svom poslu, dakle policija, poduzmu sve što je u njihovoj moći, da nas pozovu u pomoć bude li to potrebno i da ga nađemo - završio je Čargonja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Daone 22.08.2017.

    nikakva šteta

  • BijeliGavran 22.08.2017.

    Skvoteri hartere ga sigurno nisu izbacili nikakvim silama, živim u blizini i osobno znam ljude koji tamo budu, te se svako ljeto radi o istim ljudima i nije ih teško za pronaći i ispitati bilo što.

  • Yassa 21.08.2017.

    sramota da čovjek tako padne, što ćemo to je demokracija jedi druge da bi ti živio

Komentiraj...
Vidi sve komentare