Obavijesti

News

Komentari 7

Okršaj sa skvoterima? Riječki umjetnik nestao prije 20 dana

Okršaj sa skvoterima? Riječki umjetnik nestao prije 20 dana
2

Alternativni umjetnik Krešo Kovačiček krenuo je u promjenu zapuštenog prostora Hartere. Sumnja se da je zbog toga došao u neugodnu situaciju te da je od tamo istjeran

VIDEO

Riječki umjetnik Krešo Kovačiček nestao je pod sumnjivim okolnostima početkom kolovoza. Njegovi prijatelji i kolege krenuli su u potragu, no kada ga nisu našli na, za njega, uobičajenim lokacijama, potražili su pomoć policije. 

-  Želio bih svim srcem da je riječ o još jednom Krešinom protestu, reakciji na bešćutnost civilizacije kojoj pripadamo, a koju on na posebno težak način podnosi kad su u pitanju određene deformacije ljudskosti. Želio bih, mada bih bio strašno ljut na njega u tom trenutku, da se odnekle pojavi i da mi kaže kako je nestao jer mu je bilo dosta svega, no pomalo se već počinjem pribojavati, jer tako dugo izbivanje bez traga i glasa za njega ipak nije uobičajeno - rekao je Krešin kolega i prijatelj, umjetnik Damir Čargonja Čarli Novom Listu

Istjerali ga skvoteri?

Ono što budi najveće sumnje, pa i nemale strahove kod njegovi prijatelja, ali i šire hrvatske likovne zajednice, je projekt koji je, pa i s potporom riječkog EPK sustava, pokrenuo prije nekog vremena. 

Kovačiček je naime već dugi niz godina pobornik sustava zbrinjavanja beskućnika u praznim gradskim prostorima. Projekt je krenuo ostvarivati u Harteri. Tamo je sredio svoj stan te je u vanjskom prostoru pokrenuo i projekt urbanih vrtova. 

 

To je, piše Novi List, zapelo za oko nekim od skvotera s riječkih, hrvatskih i međunarodnih prostora. 

Sumnja se naime da je Kovačiček zbog Hartere došao u neugodnu situaciju, da su ga za sada neidentificirani, nepoznati skvoteri istjerali, pa i pomoću brutalne sile, iz prostora Hartere.

Policijska potraga je u tijeku

- Sve je moguće. Ponavljam, poznavajući Krešinu hipersenzibilnost, moguće je da je razočaran, po ne znam koji put ponašanjem ljudske vrste, otišao u nepoznato te se duže vrijeme ne želi javljati bilo kome. No bojim se i nekih nimalo lijepih odgovora po pitanju njegove sudbine - dodao je Čargonja te dodaje da su dobili informacije da viđen u Puli, a zatim i u Pazinu. No od svega toga, kaže, na kraju nije bilo ništa. 

- Čekat ćemo da profesionalci u svom poslu, dakle policija, poduzmu sve što je u njihovoj moći, da nas pozovu u pomoć bude li to potrebno i da ga nađemo - završio je Čargonja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.